Texas Instruments: Στα υψηλότερα επίπεδα των προβλέψεων οι πωλήσεις

Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις της εταιρείας για το β' τρίμηνο
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2005 07:31

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα των προβλέψεων, ενδέχεται να αναρριχηθούν το δεύτερο τρίμηνο, οι πωλήσεις της Texas Instruments Inc., με τους ημιαγωγούς της οποίας, λειτουργούν περισσότερα από τα μισά κινητά τηλέφωνα που πουλήθηκαν πέρυσι στον κόσμο, καθώς οι καταναλωτές, αγοράζουν νέα τηλέφωνα που μπορούν να συνδεθούν με το Internet.

Τα έσοδα, θα κυμανθούν από 3,12 δισ. έως 3,24 δισ. δολ. και τα κέρδη από 27 έως 30 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Ντάλας των ΗΠΑ. Η Texas Instruments, στις 18 Απριλίου, προέβλεπε, ότι οι πωλήσεις της, θα κυμανθούν από 3 έως 3,24 δισ. δολ. και τα κέρδη της από 25 έως 29 σεντς ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις ημιαγωγών ενδέχεται να είναι τουλάχιστον 100 εκατ. δολ., υψηλότερες των προηγούμενων προβλέψεων, σύμφωνα με τη διοίκησή της, καθώς η ζήτηση επεκτείνεται στις βιομηχανίες. Η εξέλιξη αυτή, βοήθησε τον εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας, Rich Templeton, να περιορίσει τα αποθέματα, που εμπόδιζαν τις πωλήσεις και τα κέρδη, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2005.

Οι μετοχές της Texas Instruments, σημείωναν άνοδο 52 σεντς, φθάνοντας στα 27,82 δολ. η μία, χθες στις 4:01' μ.μ. στο New York Stock Exchange (NYSE). Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 11%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πωλήσεις σε όλα τα τμήματα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος των ημιαγωγών, είναι μεγαλύτερες και θα ανέλθουν στα υψηλότερα, των προβλέψεων της διοίκησης, επίπεδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα