Επαφές Αλογοσκούφη για αλλαγές σε τράπεζες και ΟΤΕ

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2005 09:38

ΓΙΑ ΤΗΝ πορεία προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών στην ελληνική οικονομία, ειδικότερα δε στον τραπεζικό τομέα (δημιουργία Επικουρικού Ταμείου) και στον τομέα των τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ) ενημέρωσε τους επιτρόπους Χοακίμ Αλμούνια και Τσάρλι ΜακΚρίβι, όπως τους ομολόγους του, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομίας της Ε.Ε., το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρθηκε ειδικότερα στις διαβουλεύσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την ιδιαίτερη ικανοποίηση που υπάρχει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τους συνεχιζόμενους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2005.

Σε συνομιλία του με τους Ελληνες δημοσιογράφους ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από το κλίμα που επικράτησε στο Λουξεμβούργο, σημειώνοντας ωστόσο την ύπαρξη προβλημάτων στον τρόπο λειτουργίας των φοροεισπρακτικών μηχανισμών του ελληνικού κράτους.

Η εθελουσία

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι γίνεται προσπάθεια να κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για την εθελουσία μέχρι την πραγματοποίηση της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων του Οργανισμού στις 16 Ιουνίου.

Εκτιμάται ότι, εάν οι διαθέσεις της Ε.Ε. απέναντι στην όποια χρηματοδότηση του προγράμματος από το δημόσιο είναι αρνητικές, ο ΟΤΕ θα καλύψει μόνος του το κόστος προκειμένου να προχωρήσει τελικά στην αναγκαία αναδιάρθρωση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής γνωστά στοιχεία, το κράτος προτίθεται να συμβάλει στην εθελουσία του Οργανισμού, παραχωρώντας το 4% των μετοχών του (περίπου 290 εκατ. ευρώ) στο ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων (ΤΑΠ - ΟΤΕ).

Στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομίας αντιδρά και το σύνολο της τηλεπικοινωνιακής αγοράς που κάνει λόγο για σαφή χρηματοδότηση του ΟΤΕ, παρά το γεγονός ότι η αγορά είναι απελευθερωμένη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα