Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

«Τάσεις συσσώρευσης»
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2005 09:58

Praxis Securities: «Σημάδια κόπωσης παρουσίασε, όπως ήταν αναμενόμενο, η αγορά κατά την χθεσινή συνεδρίαση. Οι ρευστοποιήσεις για την αποκόμιση βραχυπρόθεσμων κερδών αναμένεται να συνεχιστούν γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει την αγορά σε τάσεις συσσώρευσης κατά τη σημερινή συνεδρίαση».

Aspis Bank: «Θεωρούµε πιθανή τη συνέχιση των τάσεων συσσώρευσης που ξεκίνησαν χθες, µέσω ρευστοποιήσεων κερδών. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα παραµείνουν οι µετοχές των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών».

Sarros Securities: «Αποκόμιση κερδών και ρευστοποιήσεις σε εταιρίες νέων τεχνολογιών επέφεραν μεικτή εικόνα στις αγορές των ΗΠΑ. Οι ευρωπαϊκές αγορές περισσότερο δείχνοντας ενδιαφέρον σε εταιρικές ανακοινώσεις και λιγότερο στα μακροοικονομικά κινήθηκαν στο σύνολό τους θετικά, επιστρέφοντας σε κερδοφορία.

»Η ελληνική αγορά μετά από αρκετό καιρό έκλεισε αρνητικά με τις πιέσεις σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης να κυριαρχούν. Η τεχνική αντίσταση των 3060 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη τιμών ήταν καθοριστική και επέφερε ρευστοποιήσεις, που θεωρούνται λογικές καθώς η στασιμότητα σε ζητήματα όπως το ασφαλιστικό συγκράτησε την άνοδο των τιμών. Ο όγκος συναλλαγών ήταν ικανοποιητικός και η σημερινή ημέρα αναμένεται με ενδιαφέρον για τον καθορισμό της βραχυπρόθεσμης τάσης».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα