Απώλειες για δεύτερη ημέρα σημειώνει ο χαλκός στη Σαγκάη

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2005 12:33

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν τα συμβόλαια του χαλκού, για δεύτερη ημέρα στην Σαγκάη, καθώς οι τιμές αυτήν την εβδομάδα, αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών στη Ν. Υόρκη, περιορίζοντας τις αγορές κάποιων κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου, αλλά και διαπραγματευτών.

Οι τιμές του χαλκού στη Ν. Υόρκη, άγγιξαν το 1,58 δολ. η λίμπρα, στις 6 Ιουνίου, καθώς τα αποθέματα του μετάλλου, υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα 30 ετών.

Ο χαλκός για τα συμβόλαια του Αυγούστου, υποχώρησε στο Shanghai Futures Exchange, 300 γιουάν, ποσοστό 0,9%, για να κλείσει στις 31.890 γιουάν (3.853 δολ.) ο τόνος, κατά το τέλος της συνεδρίασης στις 3 μ.μ., τοπική ώρα.

Οι διαπραγματευτές, περιμένουν την εβδομαδιαία έκθεση του Shanghai Futures Exchange, για τα αποθέματα αυτήν την Παρασκευή, προκειμένου να δουν εάν θα γίνουν περισσότερες εισαγωγές του μετάλλου, σύμφωνα με τον Jim Steel, υπεύθυνο του τμήματος ερευνών της Refco Inc, στη Ν. Υόρκη, σε σημερινή του έκθεση.

Τα αποθέματα χαλκού στο χρηματιστήριο, υποχώρησαν την εβδομάδα που πέρασε σε ποσοστό της τάξης του 30%, φθάνοντας στους 19.848 τόνους, στις 3 Ιουνίου.

Στην αγορά Changjiang Nonferrous Metals Spot, ο χαλκός για άμεση παράδοση υποχώρησε 490 γιουάν, φθάνοντας τα 34.480 γιουάν ο τόνος. Η τιμή του χαλκού από τη Χιλή, τη μεγαλύτερη παραγωγό του μετάλλου στον κόσμο, υποχώρησε 350 γιουάν στα 400 γιουάν ο τόνος σήμερα για τα συμβόλαια του επόμενου μήνα στο Shanghai Futures Exchange.

Στο London Metal Exchange, ο χαλκός για τα συμβόλαια τριμήνου, υποχώρησε 2 δολ., ποσοστό 0,1%, στα 3.240 δολ. ο τόνος, στις 2:45 μ.μ., ώρα Σαγκάης.

Στο Comex, του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, ο χαλκός για τα συμβόλαια του Ιουλίου διαπραγματεύθηκε 0,5 σεντς χαμηλότερα, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 1,5380 δολ. η λίβρα, στις 2:48 μ.μ. ώρα Σαγκάης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα