Κίνα: «Εμπόδιο» για το ελεύθερο εμπόριο η οδηγία για τα κλωστοϋφαντουργικά

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2005 09:27

ΣΧΕΔΙΑ περιορισμού των κινεζικών εξαγωγών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, κάνουν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου της χώρας, Bo Xilai, θέτοντας εμπόδια στον λόγο που έδωσαν για άνοιγμα των αγορών τους στις αναπτυσσόμενες χώρες.

«Οι ανεπτυγμένες χώρες, θα έπρεπε να σέβονται τις αναπτυσσόμενες, σύμφωνα με το διεθνές εμπόριο», επεσήμανε μιλώντας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), ο υπουργόςΕμπορίου της Κίνας, Bo Xilai.

«Οι ανεπτυγμένες χώρες, θα έπρεπε να σέβονται τις αναπτυσσόμενες, σύμφωνα με το διεθνές εμπόριο», είπε ο Bo, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), σήμερα στην Σαγκάη.

Η Κίνα, είπε, ότι θα φέρει το θέμα της αντιδικίας στον ΠΟΕ, στη περίπτωση που οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. επιβάλλουν περιορισμούς στις εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, οι οποίες αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 18%, τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2005, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας στα 31,2 δισ. δολ.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Βραζιλίας, έχουν μπλοκάρει τη νέα συμφωνία του ΠΟΕ, στην απελευθέρωση του διεθνούς εμπορίου από το 2001, εξ αιτίας των αμφισβητήσεων των ΗΠΑ και της Ε.Ε. για τις αγροτικές επιχορηγήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα