ΔΝΤ: Δεν είναι ανταγωνιστικό το τραπεζικό σύστημα

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2005 10:23
UPD:10:25

Τις επισημάνσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας παρουσίασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Νίκος Γκαργκάνας, στο προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών.

Στην αξιολόγηση που έγινε αναφέρεται ότι το τραπεζικό σύστημα δεν είναι ανταγωνιστικό στο βαθμό που απαιτείται και διέπεται από χαμηλή παραγωγικότητα.

Οι τράπεζες επωφελούνται από υψηλά spreads επιτοκίων και έχουν επάρκεια κεφαλαίων, αλλά το γεγονός ότι η πιστωτική επέκταση είναι τόσο γοργή δημιουργεί προβληματισμό για τις εξελίξεις, στην περίπτωση ανόδου των επιτοκίων και αναστροφής του οικονομικού κλίματος, σημειώνει το ΔΝΤ.

Το κλιμάκιο του ΔΝΤ είχε εξετάσει το Φεβρουάριο το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος στο πλαίσιο του προγράμματος αξιολόγησης (FSAP) που πραγματοποιείται σε διάφορες χώρες.

Στη συνάντηση του κ. Γκαργκάνα με το προεδρείο της ΕΕΤ δεν έγινε αναφορά στο θέμα του ασφαλιστικού, καθώς οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι δρομολογήθηκε η επίλυσή του, ενώ επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των τραπεζοϋπαλλήλων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα