Θεμελιοδομή: Προσπάθειες για έξοδο από την κρίση

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2005 12:23

Σειρά εξυγιαντικών κινήσεων έχει δρομολογήσει η εταιρεία Θεμελιοδομή με στόχο τη διασφάλιση της εξόδου της εταιρείας από την κρίση και την ανέλιξή της.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, έχει αποφασιστεί η συσπείρωση της εταιρείας στις κύριες δραστηριότητές της, δηλαδή τα εξειδικευμένα έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό, η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της, η ολοκλήρωση της παραγωγικής μονάδας φωτοβολταϊκών στην ενέργεια και των χώρων στάθμευσης.

Παράλληλα, σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων βρίσκονται οι διαδικασίες για την απεμπλοκή της από λοιπές της δραστηριότητες, με την πώληση θυγατρικών όπως οι εταιρείες ΚΤΙΣΤΩΡ και ΙΟΝΙΟΣ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης, ο στρατηγικός επενδυτής θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις παραπάνω ενέργειες για την ανάκαμψη και περαιτέρω ανάπτυξή της εταιρείας.

Η διοίκηση της Θεμελιοδομής επισημαίνει ότι θα καταβληθεί κάθε εφικτή προσπάθεια για τη διασφάλιση των συμφερόντων των μετόχων, των συνεργατών και των εργαζομένων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα