Κρατική βοήθεια καλούνται να επιστρέψουν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2016 14:02
UPD:14:04
REUTERS/PAUL HANNA

Κρατική βοήθεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ καλούνται να επιστρέψουν επτά ποδοσφαιρικές ομάδες της Iσπανίας, μεταξύ των οποίων η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Βαλένθια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αρχή ανταγωνισμού της Ε.Ε., Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια, Έρκουλες και Έλτσε έλαβαν τραπεζικά δάνεια, με την εγγύηση των τοπικών κυβερνήσεων, εξασφαλίζοντας ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής.

Βάσει του σκεπτικού της Κομισιόν, οι συγκεκριμένοι όροι δημιουργούσαν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς παρείχαν «οικονομικό πλεονέκτημα» στα προαναφερθέντα ποδοσφαιρικά σωματεία, έναντι των υπολοίπων.

Ως αποτέλεσμα, η Ρεάλ καλείται να επιστρέψει 18,4 εκατ. ευρώ, η Βαλένθια 20,4 εκατ. ευρώ, η Έρκουλες 6,1 εκατ. ευρώ και η Έλτσε 3,7 εκατ. ευρώ.

Σε δεύτερη έρευνα της Κομισιόν, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αθέμιτων φορολογικών ρυθμίσεων υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα, της Ατλέντικ Μπιλμπάο και της Οσασούνα.

Τα συγκεκριμένα σωματεία φορολογούνταν επί 20 - και πλέον - έτη, ως μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, με αποτέλεσμα ο συντελεστής φορολογίας να είναι χαμηλότερος κατά 5%.  

Η Κομισιόν επιτάσσει την αναδρομική καταβολή των συγκεκριμένων φόρων, οι οποίοι ανέρχονται έως και 5 εκατ. ευρώ για κάθε ομάδα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα