ATEbank: Οι στόχοι εν όψει της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005 13:10

Τη στρατηγική και τους στόχους της ATEbank για την τριετία 2005-2007 παρουσίασε σε εκπροσώπους θεσμικών επενδυτικών φορέων ο διοικητής της ΑΤΕbank, Δημήτρης Μηλιάκος, εν όψει της επικείμενης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο διοικητής της ATEbank, η πρόσκληση προς το επενδυτικό κοινό να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας στηρίζεται στην ισχυρή πεποίθηση ότι οι επιδόσεις της θα φθάσουν να είναι συγκρίσιμες με εκείνες του τραπεζικού ανταγωνισμού.

Το τριετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΑΤΕ 2005-2007 έχει φιλόδοξους αλλά ρεαλιστικούς στόχους, τόνισε ο κ. Μηλιάκος λέγοντας ότι στο τέλος της τριετίας η τράπεζα επιδιώκει να έχει δείκτες: απόδοσης ιδίων κεφαλαίων 14%-16%, κεφαλαιακής επάρκειας πάνω από 10%, κόστους-εσόδων κάτω από 60% και ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων γύρω στο 7%.

Μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την προαναγγελθείσα πρόθεση του δημοσίου για πώληση μέρους των υφιστάμενων μετοχών κυριότητας Δημοσίου και των ιδίων μετοχών της ΑΤΕbank, οι ελεύθερα διαπραγματεύσιμες μετοχές θα αποτελούν το 20,5% - 25,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Ο κ. Μηλιάκος έκανε σαφή τη δέσμευση ότι η τράπεζα θα διοικείται με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, επισημαίνοντας ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για την επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων στο μέλλον και προσδιόρισε τις κύριες συνιστώσες του Επιχειρησιακού Προγράμματος της τριετίας 2005-2007, οι οποίες είναι:

-Η αύξηση των εσόδων.

-O αυστηρός έλεγχος του κόστους.

-Η πιο αποδοτική διαχείριση των ρευστών διαθεσίμων της Τράπεζας και ο εξορθολογισμός των στοιχείων του ενεργητικού, που διευκολύνθηκε με την πρόσληψη από την αγορά εξειδικευμένων στελεχών.

-H συνεχής μέριμνα για βελτίωση της ποιότητας χαρτοφυλακίου δανείων και η χορήγηση νέων δανείων με τραπεζικά και μόνο κριτήρια.

-Η ενίσχυση της διαφάνειας.

-Η ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών.

Ο κ. Μηλιάκος ολοκληρώνοντας, διαβεβαίωσε το επενδυτικό κοινό ότι, Διοίκηση και εργαζόμενοι της Τράπεζας και των θυγατρικών του Ομίλου «θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει, εξασφαλίζοντας στους μετόχους μας τις αποδόσεις που προβλέπονται στο επιχειρηματικό σχέδιο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα