Ανοδικά κινούνται οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών στην Ευρώπη

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2005 10:28
UPD:10:38

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές των ευρωπαϊκών εταιρειών, των οποίων οι πωλήσεις βασίζονται στις ΗΠΑ, καθώς το δολάριο αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα εννέα μηνών, έναντι του ευρώ. http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/13/1060612.htm .Οι μετοχές της DaimlerChrysler AG και της STMicroelectronics NV, σημείωναν κέρδη.

«Η αγορά των μετοχών γίνεται πιο ελκυστική», ανέφερε ο Αrtino Janssen, ο οποίος διαχειρίζεται 133 δισ. δολ. σε μετοχές με την Robeco Group NV, που εδρεύει στο Ρότερνταμ, συμπληρώνοντας: «Το ισχυρό δολάριο έναντι του ευρώ, υποτιμά την αξία των μετοχών των ευρωπαϊκών εταιρειών». Ο ίδιος είπε, ότι, προτιμά τις ευρωπαϊκές μετοχές, έναντι των αντίστοιχων αμερικανικών και τις επενδύσεις σε αυτές, παρά σε ομόλογα.

Οι μετοχές των εταιρειών με πετρελαιοειδή, όπως της BP Plc, κινήθηκαν πτωτικά, μετά την υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου. http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/13/1060613.htm . Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Deutsche Telekom AG, καθώς η Morgan Stanley, συμβούλεψε τους πελάτες της, να μειώσουν τις μετοχές της στο χαρτοφυλάκιό τους.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index, σημείωνε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στις 274, στις 8:06' π.μ., ώρα Λονδίνου. Ο Stoxx 50 σημείωνε επίσης άνοδο 0,1%, καθώς επίσης και ο Euro Stoxx 50.

Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στα 11 Χρηματιστήρια της Δυτικής Ευρώπης, που λειτουργούν σήμερα, εκτός από τους δείκτες στην Ολλανδία. Ο PSI-20 Index στην Πορτογαλία, σημείωνε τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας, σε ποσοστό 0,5%.

Οι μετοχές της DaimlerChrysler, της πέμπτης σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, σημείωναν άνοδο 0,3%, φθάνοντας στα 33,97 ευρώ η μία. Πέρυσι, η εταιρεία, πραγματοποίησε το 45% των συνολικών της πωλήσεων, στις ΗΠΑ.

Οι STMicroelectronics, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης, κέρδιζαν 1,1%, φθάνοντας στα 13,27 ευρώ η μία. Η εταιρεία, ανακοινώνει τα αποτελέσματά της σε δολάρια, τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του κόστους της, πραγματοποιείται σε ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα