Aνοδικά κινείται το γιέν έναντι του δολαρίου στην Ασία

Μετά τη δήλωση του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών για την απελευθέρωση του γιουάν
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2005 08:14

ΑΝΟΔΙΚΑ, από τα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών, έναντι του δολαρίου, κινήθηκε το γιέν στη Ασία, μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας, Sadakazu Tanigaki, ότι περιμένει η Κίνα να υιοθετήσει ένα πιο ευέλικτο νόμισμα, σύντομα.

Μια αλλαγή στο «κλειστό» γιουάν της Κίνας, ενδέχεται να σημαίνει ισχυρότερο νόμισμα έναντι του δολαρίου, το οποίο θα μπορούσε να περιορίσει το εξαγωγικό πλεονέκτημα της Κίνας και να επιτρέψει στα ασιατικά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του γιέν, να κινηθούν ανοδικά. «Με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κινεζική οικονομία δεν νομίζω ότι αυτό θα πάρει πολύ χρόνο μέχρι να συμβεί», είπε σήμερα μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Tanigaki.

Tο γιέν ισχυροποιήθηκε στα 109,39 έναντι του δολαρίου, στις 12:29' μ.μ. στο Τόκυο, από 109,58 γιέν, που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Χθες, το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα 109,69 έναντι του δολαρίου και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 15 Οκτωβρίου. Εναντι του ευρώ, διαπραγματεύθηκε στα 132,63 από 132,70 γιέν. Το νόμισμα, ενδέχεται να αναρριχηθεί στα 103 έναντι του δολαρίου, μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

Το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ για πρώτη ημέρα σε σύνολο πέντε ημερών, καθώς ο τεχνικός δείκτης κατέδειξε, ότι η άνοδός του κατά 4,2% τον περασμένο μήνα, ήταν υπερβολική.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα