Morgan Stanley: Ψάχνει για ηγετικό στέλεχος εκτός εταιρείας

Αφού ο Philip Purcell, ο οποίος αναχωρεί, τους «σκότωσε» όλους
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2005 08:38

ΤΟ διοικητικό συμβούλιο της Morgan Stanley, καθώς μεγαλώνει η πίεση για αναστροφή της πτωτικής πορείας της μετοχής της φίρμας, αλλά και της παύσης της εξόδου των τραπεζιτών και των χρηματιστών της, συμφώνησε την εβδομάδα που πέρασε με τον πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της, Philip Purcell, ότι ο τελευταίος πρέπει να φύγει.

Συμφώνησε να φύγει από τα ηνία της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής φίρμας στον κόσμο, Morgan Stanley ο Philip Purcell, μετά από οκτώ χρόνια «βασιλείας».

Ετσι μίλησε χθες, ο διευθυντής Miles Marsh κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τους υπαλλήλους της εταιρείας, περιγράφοντας την αρχή του τέλους της οκτάχρονης βασιλείας του Purcell, στη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή φίρμα στον κόσμο.

Στην απόφαση της απομάκρυνσης του Purcell, 61 ετών, το διοικητικό συμβούλιο ενδέχεται να δεσμευθεί μόνο του να κάνει μία κίνηση, την οποία σπάνια κάνουν οι επενδυτικές τράπεζες της Wall Street, δηλαδή να προσλάβει κάποιον εκτός της εταιρείας, από το να προάγει κάποιον μέσα από αυτήν. Η Morgan Stanley, προσέλαβε την Spencer Stuart Inc., μία φίρμα στρατολόγησης στελεχών, με έδρα τη Ν. Υόρκη, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα.

«Είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη έρευνα», ανέφερε ο Gary Goldstein, 50 ετών, πρόεδρος της Whitney Group, εταιρείας στρατολόγησης στελεχών της Wall Street, με έδρα τη Ν. Υόρκη, συμπληρώνοντας: «Είναι αλήθεια ότι η Morgan Stanley δεν έχει κάποιο ικανό πλέον στέλεχος. Ο Purcell, τους σκότωσε όλους».

Σε μία επιστολή του, με τίτλο «Προς τους συνεργάτες μου», ο Purcell ανακοίνωσε χθες ότι θα αποχωρήσει, από την εταιρεία, ενώ σε αυτήν, ανέφερε, μόνο τα ονόματα δύο στελεχών της Morgan Stanley, των αντιπροέδρων, Zoe Cruz, 50 ετών και Stephen Crawford, 41 ετών. Οι δυο τους, αντικατέστησαν τον Stephan Newhouse, τον οποίο ο Purcell απομάκρυνε τον Μάρτιο από την εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα