Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2005 09:56
UPD:09:57

Sarros Securitues: «Στις ΗΠΑ οι εταιρικές ανακοινώσεις επικράτησαν έναντι της αύξησης κατά 4% της τιμής πετρελαίου στα 54$ το βαρέλι και διατήρησαν την κερδοφορία στη αρχή της εβδομάδας. Οι ευρωπαϊκές αγορές επηρεασμένες θετικά από την ανακοίνωση της ιταλικής τράπεζα UniCredito Italiano SpA για την εξαγορά του χρηματοπιστωτικού ομίλου της Γερμανίας, HVB Group, αντί 19,2 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπερεθνική εξαγορά στην τραπεζική ιστορία της Ευρώπης.

»Η ελληνική αγορά ξεκίνησε πτωτικά μετά τις πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο και τον κλάδο τηλεπικοινωνιών. Η αναμενόμενη αντίδραση της Ε.Ε. σε σχέση με την συμμετοχή του κράτους στην χρηματοδότηση του ταμείου τραπεζοϋπαλλήλων αλλάζει τα δεδομένα και επιβαρύνει κατά 100% τις ιδιωτικές τράπεζες. Επιπρόσθετα μάλλον ακυρώνεται και η συμφωνία με τους υπαλλήλους του ΟΤΕ. Η μη πραγματοποίηση τους θα επιφέρει περαιτέρω πιέσεις στην αγορά».

Aspis Bank: «Θεωρούµε πιθανή τη συνέχιση των τάσεων συσσώρευσης σήµερα µε πιέσεις κυρίως στις τραπεζικές µετοχές και τη µετοχή του ΟΤΕ. Η αντίθεση της Ε.Ε. σε ενδεχόµενη συµµετοχή του Δηµοσίου στο κόστος επίλυσης του ασφαλιστικού των τραπεζών και της εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ, πιθανό να δηµιουργήσει πρόσθετες επιβαρύνσεις στις εµπλεκόµενες εταιρείες».

Marfin Analysis: «Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η ελληνική αγορά σημείωσε μικρή πτώση, με κύριο χαρακτηριστικό την μερική αποκόμιση κερδών σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης… Οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό των τραπεζών σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η αγορά διαπραγματεύεται κοντά στα υψηλά επίπεδα του έτους μπορεί να έχει ως συνέπεια τη μερική αποκόμιση κερδών κατά τη σημερινή συνεδρίαση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα