BNP: Τμήμα της εξαγοράζει την Commercial Federal αντί 1,36 δισ. δολ.

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2005 11:22

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την απόκτηση της Commercial Federal Corp., αντί του ποσού του 1,36 δισ. δολ., με στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων της, στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, έκλεισε η Bank of the West, της BNP Paribas.

Η Bank of the West, σκέλος της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, θα καταβάλλει 34 δολ. για κάθε μία μετοχή της Commercial Federal, που εδρεύει στην Ομάχα της Νεμπράσκα των ΗΠΑ ή 31% περισσότερα από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της BankWest Corp., της εταιρείας holding της Bank of the West.

H Bank of the West, θα μπει στην αγορά του Μιζούρι, του Κάνσας και της Οκλαχόμα για πρώτη φορά και θα προσθέσει καταστήματα σε άλλες τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ με την απορρόφηση των 198 καταστημάτων της Commercial Federal. Τον Νοέμβριο του 2004, η BNP Paribas, αγόρασε την Community First Bankshares Inc., αντί του ποσού του 1,22 δισ. δολ., προσθέτοντας 155 καταστήματα σε 12 πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Γιούτα, του Κολοράντο και του Ουαϊόμινγκ.

Κανείς από τους εκπροσώπους των Bank of the West και Commercial Federal απάντησαν στις κλήσεις που δέχθηκαν στα γραφεία τους και στα μηνύματα στον τηλεφωνητή, στις ώρες μετά τη δουλειά.

Οι μετοχές της BNP υποχωρούσαν 2 σεντς, φθάνοντας στα 56,25 ευρώ η μία στο Χρηματιστήριο στο Παρίσι. Φέτος, έχουν σημειώσει συνολικά άνοδο 5,5%. Οι μετοχές της Commercial Federal, σημείωσαν άνοδο 58 σεντς, ποσοστό 2,3%, φθάνοντας στα 35,94 δολ. η μία, στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Μέσα στο έτος, έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης του 13%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα