Διαβεβαιώσεις του Ομίλου Ηρακλής για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 12:43
UPD:12:51
lafarge.gr

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσας με τον διευθύνων σύμβουλο του Ομίλου Ηρακλής, Γιώργιο Μίχο.

Την αντιμετώπιση και τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος εξέτασαν, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής τους, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας και ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ηρακλής, Γιώργιος Μίχος.

Ο τελευταίος διαβεβαίωσε ότι αποτελεί δέσμευση, στο πλαίσιο της πολιτικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας που ακολουθεί ο Όμιλος, η στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων, καθώς και ότι στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του ελληνικού κράτους για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Σημειώνεται πως ο Όμιλος Ηρακλής, μέχρι σήμερα έχει προσφέρει δομικά υλικά, συμβάλλοντας στην  κατασκευή των κέντρων  φιλοξενίας προσφύγων σε Αττική, Μαλακάσα, Ιωάννινα και Κιλκίς.

«Η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος αποτελεί εθνική υπόθεση. Με την έννοια αυτή έχουν ρόλο, εκτός από την κυβέρνηση, που άλλωστε έχει την κύρια ευθύνη, τόσο η ελληνική κοινωνία που το δείχνει καθημερινά, όσο και οι άλλοι κοινωνικοί εταίροι, όπως είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις» δήλωσε από την πλευρά του, ο κ. Βίτσας.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα, την ανταπόκριση που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει στο κάλεσμα του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης για σύμπραξη δημόσιας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο μεγάλο αυτό θέμα. Θεωρώ ότι με αφορμή αυτό το ζήτημα οικοδομούμε σχέσεις συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης που θα φανούν πολύ χρήσιμες και στην από ‘δω και πέρα πορεία», πρόσθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Επιλέγουμε στρατηγικά να είμαστε δίπλα στην πολιτεία, ώστε να συνδράμουμε αποτελεσματικά στο δύσκολο έργο της υποστήριξης και ανακούφισης των προσφύγων. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο και μέσο, και κυρίως με ουσία, όπου υπάρχει ανάγκη» ανέφερε, καταλήγοντας, ο επικεφαλής του Ομίλου Εταιρειών Ηρακλής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα