Integrated Device: Εξαγοράζει την Integrated Circuit αντί 1,7 δισ. δολ.

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2005 07:26

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της, Integrated Circuit Systems Inc., αντί του ποσού του 1,7 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές, έκλεισε η Integrated Device Technology Inc., η εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών, που χρησιμοποιούνται σε υλικό τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να επεκτείνει την γραμμή των ημιαγωγών της σε προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ηλεκτρονικά ευρείας κατανάλωσης.

Οι μέτοχοι της Integrated Circuit Systems, θα λάβουν 1,3 μετοχές της Integrated Device, συν 7,25 δολ. σε μετρητά, για κάθε μία μετοχή που κατέχουν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Η προσφορά είναι αξίας 23,54 δολ. ανά μετοχή, 19% υψηλότερη της τιμής κλεισίματος της μετοχής της Integrated Circuit, σήμερα.

Η εξαγορά, θα επιτρέψει στην Integrated Device, να επεκταθεί στην αγορά των κομπιούτερ και των ημιαγωγών ευρείας κατανάλωσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Phil Bourekas. H Integrated Circuit Systems κατασκευάζει συσκευές χρονομέτρησης, που συγχρονίζουν τα ηλεκτρονικά συστήματα στους προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σε ηλεκτρονικά ευρείας κατανάλωσης, όπως ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και συστήματα ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Περίπου 70% των εσόδων της Integrated Device, προέρχονται σήμερα από τους ημιαγωγούς που χρησιμοποιούνται σε υλικό τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με τον Bourekas. Μετά την ολοκλήρωση της εμπορικής συναλλαγής, περισσότερο από το 30% των πωλήσεων θα προέρχεται από την αγορά των κομπιούτερ και 10% από τους ημιαγωγούς που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρονικά ευρείας κατανάλωσης.

Η Integrated Device με έδρα την Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, εμφάνισε πέρυσι έσοδα 390,6 εκατ. δολ., ενώ η Integrated Circuit System, με έδρα την Πενσυλβάνια, ανακοίνωσε για το 2004, πωλήσεις 272,1 εκατ. δολαρίων.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Integrated Circuit, Hock Tan, θα αναλάβει τη θέση του προέδρου της Integrated Device. Οι μέτοχοι της Integrated Circuit, θα κατέχουν περίπου το 46% της νέας εταιρείας μετά την εμπορική συναλλαγή. Οι μετοχές της Integrated Circuit, σημείωναν άνοδο 46 σεντς, φθάνοντας στα 19,74 δολ. η μία και της Integrated Devices, κέρδιζαν 9 σεντς, φθάνοντας στα 12,53 δολ. η μία στο Nasdaq.

Η οικονομική διευθύντρια της Integrated Services, Justine Lien, δεν απάντησε αμέσως στα τηλεφωνήματα που δέχθηκε στον τηλεφωνητή του γραφείου της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα