Συνέδριο για τις προκλήσεις της ΟΝΕ

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2005 10:18

ΔΗΜΟΣΙΑ συζήτηση με θέμα «ΟΝΕ: Προοπτικές και Προκλήσεις για μια Νέα Οικονομική Αρχιτεκτονική» διοργανώνουν το Euro50 Group και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ΙΝΕΡΠΟΣΤ). Η εκδήλωση θα ακολουθήσει την Ετήσια Συνεδρία του Euro50 Group που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 23 και 24 Ιουνίου και αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα μετά τα πρόσφατα δημοψηφίσματα στη Γαλλία και την Ολλανδία.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν διεθνείς προσωπικότητες όπως, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και σήμερα πρόεδρος του Euro50 Group Edmond Alphandery, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Μ. Βρετανίας Kenneth Clarke και σήμερα μέλος της Βουλής των Κοινοτήτων, οι καθηγητές Daniel Cohen, «Ecole Normale Superieure», Paul deGrauwe, Πανεπιστήμιο Leuwen, Richard Portes London Business School και πρόεδρος του Center for Economic Policy Research καθώς και ο διευθυντής του Center for European Policy Studies, Daniel Gros.

Από ελληνικής πλευράς, θα μιλήσουν ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρος Δούκας, ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του ΙΝΕΡΠΟΣΤ Γεράσιμος Αρσένης και η διευθύντρια του Κέντρου Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ και μέλος του Euro50 και ΙΝΕΡΠΟΣΤ, καθηγήτρια του Παν/μίου Αθηνών, Λούκα Κατσέλη.

Το Euro50 Group είναι ομάδα προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο που αναλύουν και δημοσιοποιούν τις απόψεις τους για τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και τις προκλήσεις πολιτικής που παρουσιάζονται. Το ΙΝΕΡΠΟΣΤ επικεντρώνεται σε θέματα ανάπτυξης και διακυβέρνησης σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο με στόχο τη διατύπωση τεκμηριωμένων προτάσεων πολιτικής και την προώθηση του δημοσίου διαλόγου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα