Intracom: Σύμβαση έξι εκατ. δολ. στη Μολδαβία

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2005 13:01

Νέα σύμβαση, ύψους 6 εκ. δολαρίων, υπέγραψε πρόσφατα η INTRACOM με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Μολδαβίας για την προμήθεια και λειτουργία Πληροφοριακού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας. Η ανάθεση του έργου στην INTRACOM μετά από διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Παγκόσμια Τράπεζα και έχει συμβατική διάρκεια 18 μηνών.

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός νέου πληροφοριακού συστήματος που θα συμβάλει ουσιαστικά στην τυποποίηση και απλούστευση των λειτουργιών, και κατ’ επέκταση στον εκσυγχρονισμό των δομών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Μολδαβίας.

Συγκεκριμένα, στη σύμβαση προβλέπεται η προμήθεια υπηρεσιών για σχεδιασμό και υλοποίηση λογισμικού εφαρμογών και η εγκατάσταση απαιτούμενου εξοπλισμού, με στόχο την επέκταση του συστήματος στα κεντρικά γραφεία του Υπουργείου και τις 41 περιφερειακές υπηρεσίες (υποκαταστήματά) του σε όλη τη Μολδαβία.

Το νέο σύστημα θα προσφέρει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα τήρησης μητρώου ασφαλισμένων και εργοδοτών, παρακολούθηση ασφαλιστικών εισφορών, έκδοση και πληρωμή συντάξεων καθώς και παροχών και επιδομάτων προς τους ασφαλισμένους. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα διαχείρισης των οικονομικών του Οργανισμού και κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού για την κοινωνική ασφάλιση της Μολδαβίας.

Η INTRACOM, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, με την ανάληψη αυτού του έργου, ενδυναμώνει τη θέση της ως μία από τις κυριότερες εταιρίες παροχής εξειδικευμένων εφαρμογών στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης καθώς και ολοκληρωμένων λύσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-government) στην ευρύτερη περιοχή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα