Start Tel Aviv 2016: Η City Crop νικήτρια του διαγωνισμού στην Ελλάδα

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 14:50
UPD:14:56

Ο νικητής του διαγωνισμού Start Tel Aviv 2016 Χρήστος Ραφτογιάννης και η ομάδα του της City Crop μαζί με την Πρέσβη του Ισραήλ Ιρίτ Μπεν Άμπα μαζί με την ομάδα των κριτών.  

Η εταιρεία City Crop, με συνιδρυτή τον Χρήστο Ραφτογιάννη, αναδείχθηκε ο νικητής του διαγωνισμού Start Tel Aviv 2016 σε ειδική εκδήλωση (pitching event) που πραγματοποιήθηκε χθες στο Impact Hub Αthens, με τη συμμετοχή ομάδας διακεκριμένων Ισραηλινών και Ελλήνων κριτών, της Πρέσβεως του Ισραήλ Ιρίτ Μπέν Άμπα, του συνιδρυτή των Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC) Μιχάλη Στάγκου και πλήθος του επιχειρηματικού κόσμου και της ελληνικής startup σκηνής.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, «φέτος η Ελληνική Κοινότητα των Startuppers ανταποκρίθηκε πολύ θερμά στον διαγωνισμό με 75 συμμετοχές, εκπροσωπώντας ποικίλους τομείς όπως η πληροφορική/ ΙCT, η υγεία, η αγροτική τεχνολογία και το περιβάλλον». 

Ο νικητής του διαγωνισμού Start Tel Aviv 2016 Χρήστος Ραφτογιάννης και η ομάδα του της City Crop μαζί με την Πρέσβη του Ισραήλ Ιρίτ Μπεν Άμπα. Πίσω ο Μιχάλης Στάγκος, συνιδρυτής των ID-GC.

Το Start Tel Aviv, το οποίο διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την Πρεσβεία του Ισραήλ και τους ID-GC, έχει ως στόχο την προώθηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της συνεργασίας Ισραήλ-Ελλάδας στην καινοτομία. H City Crop κέρδισε τις εντυπώσεις των κριτών ανάμεσα σε 8 φιναλίστ, παρουσιάζοντας την πρώτη πλήρως αυτοματοποιημένη συσκευή καλλιέργειας εσωτερικού χώρου, η οποία βασίζεται στην υδροπονία και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες, μέσω μιας mobile εφαρμογής, να καλλιεργούν όλον τον χρόνο, οπουδήποτε, ακόμη και στο σπίτι, φρέσκα και υγιεινά λαχανικά, βότανα και φρούτα.

Ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στο DLD Tel Aviv Innovation Festival (25-29 Σεπτεμβρίου 2016), το μεγαλύτερο φεστιβάλ καινοτομίας της χώρας, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για νεοφυείς επιχειρήσεις, επενδυτικά κεφάλαια και πολυεθνικές εταιρείες από το Ισραήλ αλλά και απ' όλον τον κόσμο.

Για τη City Crop θα σχεδιαστεί συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει παρακολούθηση εργαστηρίων (workshops) και ομιλιών, καθώς και μια σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του ισραηλινού οικοσυστήματος.

Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού συμμετείχαν:

  • Δρ. Dan Marom, Πρόεδρος στην Irrational Innovations, Ισραηλινός ειδικός στο FinTech και το Crowdfunding
  • Πίτερ Οικονομίδης, Ιδιοκτήτης και Ιδρυτής της Felix BNI
  • Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος στη Navigator Shipping Consultants Ltd
  • Φώτης Δραγανίδης, Διευθυντής Τεχνολογίας της Microsoft Ηellas
  • Δημήτρης Μαλλάς,  δημοσιογράφος που ειδικεύεται στην τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα

Οι εταιρείες που έφτασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού και παρουσίασαν τις ιδέες τους ήταν:

-    Η APICALLITY LTD, με μια υπηρεσία που καθοδηγεί τον χρήστη σε όλα τα στάδια φυτικών καλλιεργειών και απευθύνεται σε χρήστες που καλλιεργούν φυτά από χόμπι αλλά και σε μικρούς παραγωγούς. 
-     Η CLASSFUND, η πρώτη ελληνική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για τον επιχειρηματικό κόσμο.
-    Η MOL-THER, η πρώτη ελληνική ερευνητική ομάδα που κατασκεύασε φορείς για την γονιδιακή θεραπεία της μεσογειακής αναιμίας.
-    Η PAPERGO, που χρησιμοποίησε το NFC, καινοτόμο τεχνολογία ανέπαφης ανταλλαγής πληροφοριών, για να μετατρέψει συνηθισμένα προϊόντα σε χαρτί σε πλήρως αναβαθμισμένα, προσφέροντας ψηφιακές πληροφορίες. 
-    Η RECYCGLOBE, η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα που συνδέει χρήστες με ανακυκλώσιμα υλικά με ιδιωτικές ή δημοτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην συλλογή και επεξεργασία τους.
-    Η CHAMPIONSID.COM, παγκόσμια διαδικτυακή πλατφόρμα-αγορά παρουσίασης αθλητικού ταλέντου, ευκαιριών καριέρας και σημαντικών διασυνδέσεων για την ανάδειξη αθλητών σε όλα τα αθλήματα και γεωγραφικές περιοχές.  
-    H THINK ATHENS, η οποία ανέπτυξε μια διαδικτυακή ατζέντα - οδηγό που αποτελεί one-stop shop για επισκέπτες με σύντομη διανομή στην Αθήνα, παρουσιάζοντας τις καλύτερες δραστηριότητες στην πόλη, συμπεριλαμβανομένων εκδηλώσεων.  

Η κ. Μπεν - Άμπα , ευχαριστώντας τους ID-GC για τη συνεργασία, τους κριτές για τη συμμετοχή τους, και τη Microsoft για τη χορηγία του διαγωνισμού, σημείωσε ότι ο Start Tel Aviv πραγματοποιείται συνολικά  σε 33 χώρες. Η ίδια εξέφρασε τον  ενθουσιασμό της για την εφετινή υψηλή συμμετοχή Ελλήνων startuppers, προαναγγέλλοντας ότι η πρωτοβουλία θα έχει συνέχεια.

Από την πλευρά του, ο κ. Στάγκος δήλωσε ότι η συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ αποδεικνύει πως μέσα από τις συνέργειες δημιουργούνται πραγματικές ευκαιρίες για νέους που πρωτοπορούν και τολμούν να επιχειρήσουν. Σημείωσε δε πως οι ID-GC θα συνεχίσουν να στηρίζουν πρωτοβουλίες που «αναδεικνύουν το ταλέντο, την επιμονή και τη δημιουργικότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό». 

Χορηγός επικοινωνίας του διαγωνισμού στην Ελλάδα, η «Ναυτεμπορική».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα