Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2005 10:44
UPD:11:03

Merit: «Οι συνεδριάσεις από την Τρίτη και μετά θα σηματοδοτήσουν την βραχυπρόθεσμη τάση, ενώ δεν φαίνονται να ανησυχούν ιδιαίτερα οι εμπλεκόμενοι στην Αγορά Παραγώγων. Ωστόσο σήμερα περιμένουμε να δούμε τις επιδράσεις που θα έχει στο ΧΑ, αλλά και ευρύτερα στην ευρωζώνη, η ασυμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι περικοπές κονδυλίων από το 2007. Τεχνικά, η εικόνα παραμένει θετική, όμως απαιτεί αυξημένα αντανακλαστικά σε περίπτωση που δοθεί το πρώτο σήμα εξόδου».

Aspis Bank: «Η ελαφρά διόρθωση των τιµών του πετρελαίου αναµένεται να επηρεάσει θετικά τις διεθνείς αγορές σήµερα. Όσον αφορά την ελληνική αγορά, η κατάθεση των νοµοθετικών ρυθµίσεων για το ασφαλιστικό των τραπεζών και την εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ αναµένεται να επηρεάσουν θετικά την αγορά. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκτιµούµε ότι θα βρεθούν οι µετοχές των τραπεζών».

Fortius Finance: «Η κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης για το ασφαλιστικό των τραπεζών και για την εθελούσια έξοδο του ΟΤΕ την Παρασκευή, αναμφίβολα αποτελεί θετική εξέλιξη, η οποία ήλθε αρκετά καθυστερημένα, λόγω της αντίδρασης των εργατικών συνδικάτων.

»Ως πιθανότερο σενάριο, εκτιμούμε την προσπάθεια διατήρησης του ΓΔ γύρω από τρέχοντα επίπεδα, με το πρόσημό του να εξαρτάται από την προσφορά και ζήτηση στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και ιδίως των τραπεζών, οι όποιοι βρίσκονται στο προσκήνιο των εξελίξεων τελευταίως».

Η περιοχή των 3.100 - 3.120 μονάδων απέδειξε τη δυσκολία της ως τοπικό σημείο αντίστασης και θα απαιτηθεί χρόνος και σχηματισμός συσσώρευσης για την υπέρβαση της, όπως σημειώνεται στην εβδομαδιαία ανάλυση της Πήγασος, στην οποία και διατυπώνεται η εκτίμηση ότι το «σκαλοπάτι» που είναι σε εξέλιξη ενδεχομένως να αποτελέσει το τελευταίο οχυρό των πωλητών πριν από την επίτευξη νεότερου υψηλού.

Παράλληλα διατηρεί θετική την οπτική της για την πορεία της αγοράς στους επόμενους δύο μήνες, κατά τους οποίους εκτιμά ότι θα υπάρξει κορύφωση της ανοδικής τάσης για το 2005.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα