Αρχές Ιουλίου οι διαπραγματεύσεις με την ΑΔΕΔΥ για το μισθολόγιο

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2005 12:12
UPD:12:36

Μέσα στις επόμενες μέρες κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική, ενώ στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκονται ο Κώδικας για τους δημοσίους υπαλλήλους και ο Κώδικας για τους δήμους και τις κοινότητες. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, «οι Κώδικες αυτοί βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσής τους, έτσι ώστε, από πλευράς του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, μέχρι το Φθινόπωρο, το βασικό θεσμικό πλαίσιο, που αφορά την επανίδρυση του κράτους -και σε επίπεδο κεντρικού κράτους και σε επίπεδο Περιφερειών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης -να είναι έτοιμο.

Σε ό,τι αφορά το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την ΑΔΕΔΥ. Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν αρχές Ιουλίου μετά από επιστολή - πρόσκληση σε διάλογο που θα στείλουν προς τη συνδικαλιστική οργάνωση οι κ.κ. Αλογοσκούφης και Παυλόπουλος τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδησεων, για τον Κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπεται ότι οι μετατάξεις θα είναι εκούσιες και θα δίνονται κίνητρα για τη μετάταξη υπαλλήλων σε παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές, ενώ αντικειμενικοποιούνται τα κριτήρια για την ανέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων (σύνδεση μισθολογίου με την παραγωγικότητα).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα