Βραζιλία: Στην πώληση επιπλέον ομολόγων αξίας 600 εκατ. δολ.

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2005 12:54

600 ΕΚΑΤ. δολ., περισσότερα σε ομόλογα, που λήγουν το 2015, από τα αντίστοιχα, που εξέδωσε τον Φεβρουάριο, εξέδωσε η Βραζιλία, η μεγαλύτερη χώρα οφειλέτης, ολοκληρώνοντας το οικονομικό της σχέδιο για φέτος.

Τα ομόλογα έχουν τιμή για απόδοση 3,63 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο των αμερικανικών κρατικών ομολόγων ή ίσο με 7,732%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας. Η Βραζιλία όρισε τιμή για ομόλογα 1 δισ. δολ. με spread (ποσοστό επικαταλλαγής), τις 3,52 ποσοστιαίες μονάδες στις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

H Βραζιλία, πούλησε τα ομόλογα μετά τη μείωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, τις τελευταίες εβδομάδες, κάνοντας ελκυστικό στην κυβέρνηση να πουλήσει το χρέος στο εξωτερικό, σύμφωνα με επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Boris Segura, της Standish Mellon.

«Οι αποδόσεις των ομολόγων ενδέχεται να αυξηθούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς η Federal Reserve των ΗΠΑ, θα συνεχίζει να αυξάνει τα βασικά επιτόκια δανεισμού σε μια προσπάθεια να διατηρήσει υπό έλεγχο των πληθωρισμό», σύμφωνα με τον Segura.

«Η στιγμή, μπορεί να μην είναι η ενδεδειγμένη, ωστόσο με το σημερινό σενάριο, όπου οι αποδόσεις των ομολόγων ενδέχεται να κινηθούν ανοδικά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η ώρα είναι κατάλληλη να βάλεις τέλος στις απαιτήσεις δανεισμού για το 2005», συμπλήρωσε ο Segura, ο οποίος διαχειρίζεται 400 εκατ. δολ. σε ομολόγα αναπτυσσομένων χωρών, συμπεριλαμβανομένων ομολόγων της Βραζιλίας, σε τηλεφωνική του συνέντευξη που παραχώρησε από την Βοστώνη.

Η σημερινή πώληση της Βραζιλίας, είναι η έκτη φέτος. Η προηγούμενες πωλήσεις έγιναν στις 29 και τις 31 Ιανουαρίου, στις 28 Φεβρουαρίου, στις Μαΐου και στις 25 Μαΐου. Η κυβέρνηση, πούλησε συνολικά 6 δισ. δολ. διεθνών ομολόγων μαζί με τη σημερινή πώληση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα