Από 23 έως 27 Ιουνίου η δημόσια εγγραφή της Audio Visual

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2005 15:54

Από 23 έως 27 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας Επιχειρήσεις Ηχου & Εικόνας - Audio Visual στην Παράλληλη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Το εύρος της τιμής διάθεσης της μετοχής της εταιρίας ορίστηκε μεταξύ των 2,40 - 2,70 ευρώ.

Η εταιρεία θα διαθέσει στο επενδυτικό κοινό 4.500.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,70 ευρώ με δημόσια προσφορά. Εκ του συνόλου των μετοχών της δημόσιας προσφοράς: α) 4.050.000 κοινές ονομαστικές μετοχές είναι νέες μετοχές οι οποίες προέρχονται από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και β) 450.000 κοινές ονομαστικές μετοχές είναι υφιστάμενες μετοχές οι οποίες προέρχονται από παλαιούς μετόχους της εταιρίας.

Κύριος Ανάδοχος και σύμβουλος έκδοσης είναι η Τράπεζα Πειραιώς. Λοιποί ανάδοχοι είναι οι: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, EFG Telesis Finance ΑΕΠΕΥ, Alpha Finance ΑΧΕΠΕΥ, Π&Κ Capital ΑΕΠΕΥ, Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, Artion AXEΠEY, Γ.Α. Περβανας ΑΧΕΠΕΥ, ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ, EFG Eurobank Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, Εγνατία Finance ΑΧΕΠΕΥ, ΩΜΕΓΑ Τράπεζα ΑΕ και Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Η Αudio Visual ιδρύθηκε το 1982 ως εταιρία διανομής ταινιών βίντεο στην Ελλάδα και την Κύπρο. Σήμερα, έχει πλέον διεισδύσει ευρέως στον κλάδο της ψυχαγωγίας και αποτελεί όμιλο εταιριών που καλύπτει ένα φάσμα στρατηγικών δραστηριοτήτων (βίντεο, τηλεόραση, κινηματογράφος, πάρκα ψυχαγωγίας) και αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς. Παράλληλα, παραμένει κυρίαρχη στην αγορά της αναπαραγωγής και διανομής ταινιών στο βίντεο (DVD & VHS), διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο πωλητών στον κλάδο και προωθεί νέους τίτλους δύο φορές το μήνα. Διατηρεί αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας με την Warner Bros, την Walt Disney και την Village Films.

Από το 2002 η Audio Visual έχει στην κατοχή της και τους πολυκινηματογράφους Ster Cinemas, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε και η εξαγορά του 42% του Allou Fun Park. Στο τηλεοπτικό πεδίο, η θυγατρική της εταιρία Οn Productions αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες τηλεοπτικών παραγωγών στην Ελλάδα με μερίδιο αγοράς 19%. Η Audio Visual δραστηριοποιείται και στην αγορά δικαιωμάτων και διάθεσης κινηματογραφικών ταινιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα