Απάτη με πιστωτικές κάρτες στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2005 14:33

Μικρός είναι ο αριθμός των ευρωπαϊκών και ελληνικών καρτών MasterCard που έχουν επηρεαστεί από την παραβίαση σε εταιρεία επεξεργασίας δεδομένων πληρωμών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της MasterCard International.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η παραβίαση δεδομένων στην εταιρεία CardSystems Solutions αφορά 40 εκατομμύρια κάρτες όλων των διεθνών σημάτων, εκ των οποίων μόνο 13,9 εκατομμύρια είναι κάρτες MasterCard.

Υπολογίζεται ότι από τις κάρτες που πιθανώς έχουν επηρεαστεί, λιγότερο από 5,38% βρίσκονται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ο αριθμός των καρτών MasterCard που πιθανά διατρέχουν κίνδυνο είναι λιγότερες από 4.987 κάρτες.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η παραβίαση των δεδομένων των καρτών δεν σημαίνει απαραίτητα επιβεβαίωση της κλοπής τους, ωστόσο η MasterCard συνεργάζεται συνεχώς για να επιβεβαιώνει οποιαδήποτε πληροφόρηση για πιθανή παραβίαση καρτών MasterCard που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα σε συνεργασία με τις ελληνικές εκδότριες τράπεζες και θα τις ενημερώνει αμέσως για να ενημερώσουν και εκείνες σχετικά τους κατόχους των καρτών τους.

Λογικά αναμένεται ότι από τους κατόχους ευρωπαϊκών καρτών, μόνο όσοι χρησιμοποίησαν πρόσφατα τις κάρτες τους στις ΗΠΑ έχουν εκτεθεί σε πιθανό κίνδυνο.

Οι κάτοχοι καρτών με το σήμα MasterCard στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν την παραμικρή υποψία παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την εκδότρια τράπεζα της κάρτας τους, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν από τα προληπτικά μέσα της MasterCard για την αποφυγή της απάτης.

Εν τω μεταξύ, η MasterCard συνεχίζει να συνεργάζεται με τα τοπικά γραφεία που διαθέτει σε όλο τον κόσμο, για να παρέχει όλες τις σημαντικές πληροφορίες που θα προκύψουν στις συνεργαζόμενες τράπεζες της, στους κατόχους καρτών της και στις τοπικές αρχές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα