Λιγότερες από 4.987 οι MasterCard που διατρέχουν κίνδυνο παραβίασης στην Ελλάδα

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2005 14:38

Λιγότερες από 4.987 είναι οι πιστωτικές κάρτες MasterCard στην Ελλάδα, που διατρέχουν κίνδυνο παραβίασης, μετά την παραβίαση δεδομένων στην αμερικανική εταιρία επεξεργασίας δεδομένων πληρωμών καρτών CardSystems Solutions.

‘Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η MasterCard Europe, η παραβίαση αφορά συνολικά 40 εκατομμύρια κάρτες όλων των διεθνών σημάτων, εκ των οποίων 13,9 εκατομμύρια είναι κάρτες MasterCard (εκ των οποίων ποσοστό 5,38% βρίσκεται στην Ευρώπη).

Οπως αναφέρει η MasterCard, «λογικά αναμένεται ότι από τους κατόχους ευρωπαϊκών καρτών, μόνο όσοι χρησιμοποίησαν πρόσφατα τις κάρτες τους στις Η.Π.Α., έχουν εκτεθεί σε πιθανό κίνδυνο».

Οι κάτοχοι καρτών με το σήμα MasterCard στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν την παραμικρή υποψία παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την εκδότρια τράπεζα της κάρτας τους, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν από τα προληπτικά μέσα της MasterCard για την αποφυγή της απάτης. Η εταιρεία διευκρινίζει ότι η παραβίαση των δεδομένων των καρτών δεν σημαίνει απαραίτητα επιβεβαίωση της κλοπής τους. Η MasterCard ανακάλυψε την παραβίαση μέσω των δικών της διαδικασιών αντιμετώπισης της απάτης και επισημαίνει ότι ενώ τα ονόματα και οι αριθμοί καρτών τους που χρησιμοποιούνται για τη διαδικασία της επεξεργασίας πιθανά να έχουν επηρεαστεί από την παραβίαση, οι υπόλοιπες ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, όπως η ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση, κλπ. δεν μπορούν να παραβιαστούν, διότι αποθηκεύονται στην εκάστοτε εκδότρια τράπεζα. Συμβουλεύει επίσης τους κατόχους καρτών να αναφέρουν άμεσα οποιαδήποτε ύποπτη συναλλαγή στην εκδότρια τράπεζα της κάρτας τους, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν από τα προληπτικά μέσα της MasterCard για την αποφυγή της απάτης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα