Διαμαρτυρία ΕΒΕΠ για την κατάσταση από τις απεργίες λιμενεργατών και τραπεζοϋπαλλήλων

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2005 17:17

Την έντονη δυσφορία του και αγανάκτηση των επιχειρήσεων-μελών του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις απεργίες των ναυτεργατών και των τραπεζοϋπαλλήλων, μεταφέρει σε ανακοίνωσή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ).

Όπως επισημαίνει το ΕΒΕΠ, η μη ομαλή ροή εφοδιασμού της αγοράς πλήττει άμεσα και καίρια τον επιχειρηματικό κόσμο (χρήστες των υπηρεσιών του λιμανιού του Πειραιά), ενώ οι επιπτώσεις από τις απεργίες θέτουν γενικότερα σε σοβαρή δοκιμασία το σταθεροποιητικό - αναπτυξιακό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το ΕΒΕΠ, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και η αδυναμία εξεύρεσης λύσης για την αποκατάσταση της λειτουργίας των υπηρεσιών του πρώτου λιμανιού της χώρας, ενέχει τον κίνδυνο οι ναυτιλιακές εταιρίες να προβούν σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για την εξυπηρέτηση των φορτίων τους, με όποιες συνέπειες αυτό θα επιφέρει στην οικονομία.

«Αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε ως ιερό το δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων, όταν αυτό ασκείται σε χρόνο και με τρόπο ώστε να μη θέτει υπό καθεστώς ομηρίας και αδράνειας το λαό και τον επιχειρηματικό κόσμο. Για αυτό και καλούμε την Κυβέρνηση, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους εργαζόμενους όπως επιδείξουν σύνεση και διαλλακτικότητα, ώστε να αποφορτιστεί η κατάσταση», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΒΕΠ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα