S&B: Διανομή μερίσματος 0,24 ευρώ ανά μετοχή

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2005 17:19

Τη διανομή ποσού 0,24 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2004 ενέκρινε η σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά ΑΕ.

Η διανομή θα αποτελείται από: α) 0,06 ευρώ ανά μετοχή υπό τη μορφή μερίσματος, με ημερομηνία αποκοπής την 20η Ιουλίου και πληρωμής την 29η Ιουλίου και β) 0,18 ευρώ ανά μετοχή που θα προκύψει από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών από τον λογαριασμό "Καταβλημένες διαφορές από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον" και ταυτόχρονη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών κατά 0,18 ευρώ ανά μετοχή, με σκοπό την επιστροφή μετοχικού κεφαλαίου στους μετόχους.

Επίσης, μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν η αλλαγή έδρας της εταιρίας (από Αθήνα, οδός Αμερικής 21Α, στην Κηφισιά, οδός Α. Μεταξά 15), η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση νέων μετοχών για διάθεση στο προσωπικό με κεφαλαιοποίηση μη διατεθέντων κερδών, καθώς επίσης η έγκριση ετήσιου προγράμματος δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών (stock option) στα εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου και σε ανώτερα στελέχη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ευθύμιος Βιδάλης αναφέρθηκε αναλυτικότερα στις περυσινές εξελίξεις, στα αποτελέσματα ανά κλάδο δραστηριότητας και στις επιχειρηματικές κινήσεις στρατηγικού χαρακτήρα. Ο κ. Βιδάλης τόνισε: «Το όραμά μας είναι να αναδειχθούμε μέχρι το 2010 σε έναν από τους παγκόσμιους ηγέτες στο χώρο των βιομηχανικών ορυκτών. Ο δρόμος είναι βέβαια πολύ μακρύς ακόμα και ο ανταγωνισμός ιδιαίτερα σκληρός, αλλά η πορεία του παρελθόντος μας εμπνέει εμπιστοσύνη και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε, με συνέπεια αλλά με επιταχυνόμενους ρυθμούς προς το μέλλον».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα