Εντατικοποίηση των ελέγχων για τα εισαγόμενα κρασιά

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2005 20:15

Εντατικοποίηση των ελέγχων και ανάληψη πρόσθετων δράσεων για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων παράνομης διακίνησης εισαγόμενων κρασιών αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό την προεδρία του Υφυπουργού Αλέξανδρου Κοντού.

Ειδικότερα, αποφασίστηκαν τα εξής:

- Σύσταση Διυπουργικού οργάνου, αποτελούμενου από στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Ανάπτυξης και του ΣΔΟΕ, με αποστολή να αρχίσει άμεσα τη διενέργεια ελέγχων στα οινοποιία όλης της χώρας, τα οποία εισάγουν κρασί, χύμα ή εμφιαλωμένο. Στόχος την πρωτοβουλίας αυτής είναι να διασφαλιστεί η τήρηση των διατάξεων που προβλέπονται από την ελληνική και την κοινοτική νομοθεσία και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο ποινές, όπου διαπιστωθεί παράνομη δραστηριότητα.

- Εκδοση Εγκυκλίου για την πιστή εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης που αφορά τον Κανονισμό Ε.Κ. 884/2001 και που αναφέρεται σε διαδικασίες ελέγχου διακινούμενων ενδοκοινοτικών και εισαγόμενων κρασιών από τρίτες χώρες, με υποχρεωτική ταυτόχρονη ενημέρωση των Διευθύνσεων Γεωργικής Ανάπτυξης του τόπου προορισμού του εισαγόμενου κρασιού.

- Αποστολή οδηγιών σε όλες τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, προκειμένου να ενισχυθούν οι μηχανισμοί παρακολούθησης στο ενδοκοινοτικό διακινούμενο κρασί, η ποσότητα του οποίου εμφανίζεται αυξημένη. Παράλληλα θα γίνεται άμεση ενημέρωση του Γραφείου Ελέγχου Εισαγομένων Αγροτικών Προϊόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα αποτελέσματα των ελέγχων, ώστε να ενημερώνονται εν συνεχεία οι λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα