Κινέζικο ενδιαφέρον για ελληνικά λιμάνια

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2005 20:24

Το Πεκίνο εξετάζει τη συμμετοχή κινεζικών εταιρειών στην ανάπτυξη και κατασκευή ελληνικών λιμανιών, στο πλαίσιο του προγράμματος των 6 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, υπό τη μορφή join-venture, με σκοπό να αποτελέσουν τα ελληνικά λιμάνια σταθμούς μεταφόρτωσης των κινεζικών προϊόντων για τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της βορείου Αφρικής.

Αυτό προκύπτει από τις επαφές της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΝ στο Πεκίνο.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Ιωάννη Τζωάννο και το Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Γεώργιο Βλάχο, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα συναντήθηκε με τον Υπουργό Τηλεπικοινωνιών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zhang Chunxian, αρμόδιο σε θέματα εμπορικής ναυτιλίας.

Στις συνομιλίες εκδηλώθηκε η πρόθεση των δύο χωρών να προχωρήσουν σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MOU) στον τομέα της ναυτιλίας και ανακοινώθηκε η ίδρυση και λειτουργία έδρας ναυτιλιακού ακολούθου στη Σαγκάη για την περαιτέρω ανάπτυξη των ναυτιλιακών σχέσεων των δύο χωρών και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πλοίων της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας στην Κίνα.

Ο κ. Κεφαλογιάννης θα έχει σήμερα στη Σαγκάη συναντήσεις με τον δήμαρχο, εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών και θα επισκεφθεί τα ναυπηγεία της Σαγκάης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα