Bank of Communications: Ανοδος των μετοχών την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2005 07:42

ΑΝΟΔΟ, σε ποσοστό 16%, κατά την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους, στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, σημείωσαν οι μετοχές της Bank of Communications Ltd., της πρώτης κινεζικής τράπεζας, που διέθεσε μετοχές της στο εξωτερικό, μετά την προσέλκυση παραγγελιών μετοχών, 25 φορές πάνω από τον προσφερόμενο αριθμό.

Οι μετοχές της δανείστριας, που εδρεύει στη Σαγκάη και ανήκει κατά 20% στην HSBC Holdings Plc, σημείωναν άνοδο 40 σεντς του δολαρίου του Χονγκ Κονγκ, φθάνοντας στα 2,90 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία και στις 10:36' π.μ., διαπραγματεύθηκαν στα 2,875 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία. Η Bank of Communications, άντλησε το ποσόν των 14,64 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (1,88 δισ. δολ. ΗΠΑ), κατά τη δημόσια εγγραφή της, μετά τη διάθεση 5,856 δισ. μετοχών, προς 2,50 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, κοντά στο ανώτατο σημείο της τιμής κλίμακας, που προσφέρθηκε στους επενδυτές.

Τους επενδυτές προσήλκυσε η πώληση της τρίτης μεγαλύτερης, από οποιαδήποτε άλλη ασιατική τράπεζα τα τελευταία 6,5 χρόνια, μετά τη μείωση της τιμής της μετοχής της, από την αντίστοιχη των λοιπών τραπεζών που διαπραγματεύονται, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών της HSBC και της Standard Chartered Plc. Οι δεσμοί της κινεζικής τράπεζας με την HSBC, θα τη βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας των δανείων της, σύμφωνα με τους επενδυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα