Morgan Stanley: Στο 24% η μείωση των κερδών το β' τρίμηνο

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2005 08:22

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ, παρά ποτέ, μείωση των καθαρών της κερδών, εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο, η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή φίρμα στον κόσμο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις προ εννέα ημερών, όταν ο πρόεδρος και εκτελεστικός της διευθυντής, Philip Purcell, είπε, ότι θα αποχωρήσει.

Η συρρίκνωση των εσόδων από τις συναλλαγές σε πάγια περιουσιακά στοιχεία, οι χαμηλότερες αμοιβές από την πώληση μετοχών και η αύξηση των νομίμων εξόδων, οδήγησαν τα καθαρά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης κατά 24% χαμηλότερα. Αυτά, υποχώρησαν στα 928 εκατ. δολ. ή 86 σεντς ανά μετοχή, από 1,22 δισ. δολ. ή 1,10 δολ. ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της φίρμας.

Αυτή, ήταν η μεγαλύτερη μείωση των κερδών της Morgan Stanley σε τριμηνιαία βάση, σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων ετών, ενώ η μείωση κατά 9% των εσόδων της, καταδεικνύει την άμεση ανάγκη για το διοικητικό συμβούλιο να βρει νέο ηγέτη. O Purcell, 61 ετών, θα αποχωρήσει τον Μάρτιο, μετά από πέντε χρόνια και τη μείωση κατά 44% της αξίας της μετοχής, σε συνδυασμό με την απομάκρυνση 55 μάνατζερ, τραπεζιτών και χρηματιστών σε χρονικό διάστημα λιγότερο των τριών μηνών.

«Το διοικητικό συμβούλιο, δεν έχει άλλη επιλογή από το να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο που θα επανορθώσει τη ζημιά, θα βελτιώσει το ηθικό και με τους ανθρώπους που απέμειναν να προσλάβει κι άλλους καλούς από έξω», ανέφερε ο Anthony Gifford, διαχειριστής κεφαλαίων της Henderson Global Investors Ltd., στο Λονδίνο.

Η Morgan Stanley, ανακοίνωσε, ότι τα προ φόρων κέρδη της, υποχώρησαν και στους τέσσερις κύριους τομείς των δραστηριοτήτων της, την επενδυτική τραπεζική και τις πωλήσεις, τις συναλλαγές, τη χρηματιστηριακή για μεμονωμένους επενδυτές, τη διαχείριση κεφαλαίων και τις πιστωτικές κάρτες. Επίσης, η εταιρεία απαξίωσε το ποσόν των 140 εκατ. δολ., μετά την έναρξη των συνομιλιών για τον διακανονισμό της μήνυσης από την κατάρρευση της ιταλικής εταιρείας γαλακτοκομικών, Parmalat Finanziaria SpA.

Οι μετοχές της Morgan Stanley, υποχωρούσαν 45 σεντς, φθάνοντς στα 50,52 δολ. η μία, κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Από τις 28 Μαρτίου, όταν ο Purcell, αναδιοργάνωσε την υψηλόβαθμη διοίκηση της εταιρείας, υποχώρησαν σε ποσοστό 9% και ώθησαν σε κύμα αποχωρήσεων, μετά το αίτημα οκτώ πρώην στελεχών της, για την αποχώρησή του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα