Nikon: Νέα μοντέλα, πρόβλεψη για υψηλότερα κέρδη φέτος

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2005 08:39
UPD:08:48

ΠΑΝΩ από τον ετήσιο στόχο των καθαρών κερδών των 20 δισ. γιέν (183 εκατ. δολ. ΗΠΑ), καθώς παρουσιάζει νέα μοντέλα και μειώνει τα αποθέματά της, προβλέπει ότι θα εμφανίσει η πέμπτη σε μέγεθος εταιρεία πώλησης ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο, Nikon Corp., από το μεγαλύτερο τμήμα της δραστηριότητάς της.

«Ο αριθμός είναι αρκετά συντηρητικός και θέλουμε να τον ξεπεράσουμε», ανέφερε ο Makoto Kimura, διευθυντής των προϊόντων εικόνας της Nikon, σε συνέντευξή του, συμπληρώνοντας: «Εχουμε λιγότερα αποθέματα και ο αριθμός τους θα μας βοηθήσει να περιορίσουμε τη μείωση των τιμών».

Η Nikon, με έδρα το Τόκυο, ανταγωνίζεται την ηγέτιδα της αγοράς, Canon Inc. και προσφέρει περισσότερα ακριβά, με έναν φακό, μοντέλα, όπως την κάμερα D70s, που λανσάρισε τον Απρίλιο, καθώς οι τιμές των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, υποχώρησαν, αποτέλεσμα της συρρίκνωσης της ζήτησης. Η εταιρεία εκτιμά, ότι η ανάπτυξη των φορτώσεων σε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, θα υποχωρήσει φέτος κατά 15%, στα 7,6 εκατ. κομμάτια, έναντι αύξησης, κατά περίπου 1/4 πριν από ένα χρόνο.

Τα λειτουργικά της κέρδη ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των καταναλωτικών αγαθών, που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών, στο τμήμα εικόνων της εταιρείας, αυξήθηκαν κατά 1/5, φθάνοντας στα 20 δισ. γιέν, τη χρήση που έληξε τον Μάρτιο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Nikon, τον μήνα που πέρασε. Κατά τη χρήση που μόλις έκλεισε, τα κέρδη του τμήματος της εταιρείας, που αποτελούν πλέον του ημίσεως των συνολικών της πωλήσεων, μειώθηκαν κατά 1/3, αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών.

Στόχος της Nikon, είναι η μείωση των αποθεμάτων των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών κατά 10% φέτος, είπε ο Kimura. Η εταιρεία στα τέλη Μαρτίου είχε περιορίσει τα αποθέματά της σε 75,3 δισ. γιέν από 82,6 δισ. γιέν, που ήταν πριν από ένα χρόνο.

Οι μετοχές της εταιρείας, διαπραγματεύθηκαν 2% υψηλότερα, στο 1.232 γιέν η μία, στις 12:35' μ.μ., στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, έναντι υποχώρησης 0,1% του δείκτη Topix.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα