LG.Philips: Προς πώληση μεριδίου της ύψους 3 δισ. δολ. οι μέτοχοί της

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2005 09:51

ΣΤΗΝ αναβίωση του σχεδίου, της για την πώληση μετοχών της LG Philips, αξίας 3 δισ. δολ. ΗΠΑ, ενδέχεται να προχωρήσουν Royal Philips Electronics NV και LG Electronics Inc., μετά την σημαντική άνοδο των μετοχών του venture, που παράγει υγρούς κρυστάλλους για οθόνες.

Η LG Electronics ενδέχεται να πουλήσει μερίδιο περίπου 10%, όταν θα λήξουν οι περιορισμοί πώλησης τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον Park Hyeong Il, υπεύθυνο των σχέσεων με τους επενδυτές. Η εταιρεία, που εδρεύει στη Σεούλ και η Philips, με έδρα το Αμστερνταμ, ματαίωσαν τα σχέδια πώλησης μετοχών κατά τη δημόσια εγγραφή της LG Philips, ύψους 1 δισ. δολ. ΗΠΑ, τον περασμένο Ιούλιο. Η κάθε μία από τις εταιρείες, κατέχει μερίδιο 44,5% και συμφώνησαν να κρατήσουν ίσα μερίδια ιδιοκτησίας.

«Εχει γίνει πιο εύκολο για τις εταιρείες να πουλήσουν τα μερίδιά τους στο joint-venture, καθώς οι προοπτικές της αγοράς υγρών κρυστάλλων, βελτιώνονται», ανέφερε ο Chung Jae Yeol, οικονομικός αναλυτής της Good Morning Shinhan Securities Co., στη Σεούλ, συμπληρώνοντας: «Κάθε εταιρεία θέλει να πουλήσει μερίδιο 10%, μερίδιο, που δεν κατάφεραν να πουλήσουν κατά την περυσινή δημόσια εγγραφή».

Οι μετοχές της LG.Philips, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 39% πέρυσι, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ερευνών αγοράς, DisplaySearch, ότι, οι φορτώσεις υγρών κρυστάλλων, που χρησιμοποιούνται σε οθόνες τηλεοράσεων και οθόνες κομπιούτερ, αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό απ'ό,τι αναμενόταν, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο.

Η LG Electronics, σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες της κατά 40% φέτος, στα 3,5 δισ. δολ. ΗΠΑ, τη στιγμή που η Philips, πουλά μερίδια που κατέχει σε εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του μεριδίου της στην Vivendi Universal SA, για να χρηματοδοτήσει εξαγορές.

Οι μετοχές της LG.Philips υποχωρούσαν σήμερα σε ποσοστό 3,4%. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Lee Bang Su, αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδια των μετόχων. Ο ίδιος είπε, ότι οι δύο εταιρείες, θα διατηρήσουν τουλάχιστον μερίδιο 30% η κάθε μία και για τουλάχιστον τρία χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα