Εγκρίθηκε από τη γ.σ. το πρόγραμμα stock option της ΕΤΕ

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2005 12:53

Τη θέσπιση προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών (stock options) της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε χθες η δεύτερη επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

Τη σχετική απόφαση υπερψήφισαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 107.477.844 μετοχές (αντιστοιχούσες σε ποσοστό 97,69% των εκπροσωπουμένων στη συνέλευση με δικαίωμα ψήφου μετοχών), καταψήφισαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 2.108.166 μετοχές, ενώ απείχαν της ψηφοφορίας μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 434.994 μετοχές.

Το ανωτέρω πρόγραμμα εγκρίθηκε υπό τους εξής όρους:

1. Το Πρόγραμμα έχει πενταετή διάρκεια από τη σχετική έγκριση της Γ.Σ. και λήγει το έτος 2010. Το Δ.Σ. της Τράπεζας οποιαδήποτε χρονική στιγμή μετά την απόφαση της Γ.Σ. έχει την ευχέρεια να αποφασίσει την απονομή, είτε εφάπαξ είτε τμηματικά, των δικαιωμάτων προαιρέσεως.

2. Από το Πρόγραμμα ως δικαιούχοι προβλέπονται τα εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ, τα διευθυντικά στελέχη, οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα και τα αντίστοιχα πρόσωπα των συνδεδεμένων με αυτή εταιρειών.

3. Ο ανώτατος αριθμός των μετοχών που θα εκδώσει η Τράπεζα στο πλαίσιο του Προγράμματος για το σύνολο των δικαιούχων ανέρχεται σε 2.500.000 μετοχές που αντιστοιχούν σε 0,75% του μετοχικού της κεφαλαίου. Οι μετοχές αυτές θα εκδοθούν εφόσον ασκηθούν όλα τα αντίστοιχα δικαιώματα.

4. Η τιμή διάθεσης των μετοχών (δηλαδή η τιμή στην οποία οι δικαιούχοι του Προγράμματος θα αποκτούν νεοεκδιδόμενες μετοχές ασκώντας τα σχετικά δικαιώματα προαίρεσης) ορίζεται από το Πρόγραμμα σε ένα εύρος μεταξύ κατώτερης τιμής που είναι η ονομαστική αξία της μετοχής (δηλαδή 4,5 ευρώ) και ανώτερης που είναι το 70% της μέσης χρηματιστηριακής τιμής της περιόδου από την 1η Ιανουαρίου του έτους διάθεσης των δικαιωμάτων έως την ημερομηνία της πρώτης ενάσκησης τους.

5. Τα δικαιώματα προαίρεσης διατίθενται κάθε φορά με ειδική απόφαση του Δ.Σ εντός της χρονικής διάρκειας του προγράμματος. Με την απόφαση αυτή του Δ.Σ προσδιορίζονται (α) ο αριθμός των διαθέσιμων προς ενάσκηση δικαιωμάτων ανά δικαιούχο ή ομάδα δικαιούχων, (β)η τιμή διάθεσης των μετοχών (κατά τα ανωτέρω) (γ) η προθεσμία ενάσκησης των χορηγηθέντων δικαιωμάτων προαιρέσεως, (δ) η προθεσμία καταβολής του χρηματικού ποσού κατά την άσκηση των δικαιωμάτων, (ε)ο ειδικός λογαριασμός της Τράπεζας σε πίστωση του οποίου θα άγεται το ποσό αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, και (στ)κάθε άλλη λεπτομέρεια.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας εκδίδει τα πιστοποιητικά δικαιώματος αγοράς μετοχών και κατά το μήνα Δεκέμβριο του έτους διάθεσης αποφασίζει, σε εφαρμογή των ενασκηθέντων δικαιωμάτων προαίρεσης, την ισόποση αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, την, έναντι καταβολής της αξίας διάθεσής τους, έκδοση και διανομή μετοχών στους δικαιούχους που άσκησαν το δικαίωμά τους, καθώς και εν γένει ενεργεί για τη ρύθμιση κάθε άλλης σχετικής λεπτομέρειας και την εκτέλεση του Προγράμματος στο πλαίσιο της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης.

6. Τα δικαιώματα προαίρεσης ασκούνται υπό τους όρους του Προγράμματος και των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την απόλυτη διακριτική ευχέρεια των δικαιούχων τηρουμένου κατά τα λοιπά του εγκριθέντος Κανονισμού του Προγράμματος.

7. Τα δικαιώματα προαίρεσης κάθε δικαιούχου προσαρμόζονται ανάλογα, για σκοπούς εξίσωσης της οικονομικής αξίας τους σε περίπτωση μεταβολής του αριθμού μετοχών της Τράπεζας κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 10% του αριθμού των μετοχών της κατά την ημερομηνία έναρξης του Προγράμματος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα