Διεύρυνση και όχι απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

Εγκρίθηκε ομοφώνως από την Κυβερνητική το ν/σ για την ενίσχυση του εμπορίου και την καθιέρωση εθνικού ωραρίου
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2005 12:58
UPD:13:13

Το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του εμπορίου και την καθιέρωση εθνικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων ενέκρινε ομοφώνως σήμερα, η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό.

Οπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει 14 μέτρα για τη στήριξη, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του εμπορίου, μεταξύ των οποίων και δυο προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την κοινότητα, ύψους 200 εκατ. ευρώ το καθένα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για πρωτοποριακές ρυθμίσεις, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν οφέλη για όλους. Σύμφωνα με τον κ. υπουργό, οι εργαζόμενοι θα αυξήσουν τα εισοδήματά τους, οι άνεργοι θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες για απασχόληση, οι καταναλωτές περισσότερες ευκαιρίες για αγορά και οι έμποροι μεγαλύτερη αγοραστική κίνηση.

Σε ό,τι αφορά το ωράριο, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως δεν απελευθερώνεται, διότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ασυδοσία την αγορά, αλλά διευρύνονται οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων με την καθιέρωση εθνικού πλαισίου λειτουργίας για ολόκληρη τη χώρα.

Οπως είπε ο κ. Σιούφας, τα καταστήματα από Δευτέρα έως Παρασκευή θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 9 το βράδυ, και το Σάββατο μέχρι τις 8. Όπως υπογράμμισε ο κ. υπουργός, δεν τίθεται θέμα λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή.

Σε ό,τι αφορά τις τουριστικές περιοχές ο κ. Σιούφας διευκρίνισε ότι εξακολουθούν να ισχύουν όσα προβλέπονται με τις αποφάσεις των κατά τόπους νομαρχιών.

Πάντως έμποροι και εμποροϋπάλληλοι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις αντιδρώντας στις νέες ρυθμίσεις για το ωράριο και με πρωτοβουλία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) προγραμματίζουν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα στις 6 Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα