Chevron: Προς αύξηση της προσφοράς για την εξαγορά της Unocal

Kαθώς αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με την κινεζική CNOOC
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2005 08:44

ΣΤΗΝ αύξηση της προσφοράς της, για την εξαγορά της Unocal Corp., ενδέχεται να προχωρήσει η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία πετρελαιοειδών των ΗΠΑ, Chevron Corp., μετά την ανακοίνωση, ότι θα αρχίσουν οι συνομιλίες για την απόκτηση της Unocal από την κινεζική CNOOC Ltd., η οποία προσέφερε σε μετρητά, το ποσόν των 18,5 δισ. δολαρίων.

H Unocal, η οποία απεδέχθη την προσφορά της Chevron, ύψους 16,45 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές τον Απρίλιο, θα αρχίσει τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν, με την CNOOC, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αμερικανικής εταιρείας, Barry Lane, σήμερα. Η προσφορά της CNOOC, της μεγαλύτερης offshore εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας, ενδέχεται να πιέσει την Chevron, να αυξήσει τη δική της προσφορά σε μετρητά και μετοχές, όπως εκτιμούν οι επενδυτές.

Το ήμισυ των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Unocal, βρίσκονται στην Ασία, κοντά στην αναπτυσσόμενη – με εκρηκτικούς ρυθμούς – Κίνα, η οποία ώθησε τις τιμές του αργού στα επίπεδα ρεκόρ των 60 δολ. το βαρέλι, αυτήν την εβδομάδα. Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου, ώθησε την Chevron, να προσφέρει 35% περισσότερα ανά βαρέλι, για το πετρέλαιο της Unocal, απ' ό,τι η εταιρεία δαπάνησε σε νέα αποθέματα, το 2004.

Η Chevron, ανακοίνωσε, ότι η συμφωνία για την εξαγορά της Unocal, στις 4 Απριλίου, παραμένει ενεργή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα