Tesco: Μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, υψηλότερες πωλήσεις το α' τρίμηνο

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2005 09:26

ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ πωλήσεις, εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο, καθώς κέρδισε πελάτες στην κύρια αγορά, όπου δραστηριοποιείτα, σε συνδυασμό με τη δημιουργία καταστημάτων στην Ανατολική Ευρώπη και την Ασία, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της Βρετανίας, Tesco Plc.

Τα έσοδα, στα καταστήματά της στην Βρετανία, που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος – εκτός της βενζίνης – αυξήθηκαν 6,8%, το τρίμηνο που έληξε στις 21 Μαΐου, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οικονομικοί αναλυτές, εκτιμούσαν, ότι οι πωλήσεις της εταιρείας θα σημείωναν αύξηση σε ποσοστό 6%.

Η Tesco, ξεπερνάει τους ανταγωνιστές της, συμπεριλαμβανομένων και των σούπερ μάρκετ Asda, της Wal-Mart Stores Inc., με την επέκτασή της και τις προσφορές προϊόντωνμ εκτός από αυτές των τροφίμων, όπως ενδύματα, τηλεοράσεις, ηλεκτρικούς φούρνους και συσκευές DVD. Επίσης, αναπτύσσεται σε αγορές, όπως η Κίνα και η Ουγγαρία, καθώς ο ανταγωνισμός των τιμών και οι σχεδιαζόμενοι περιορισμοί στη Βρετανία, ψαλιδίζουν τα έσοδα. Το μερίδιο αγοράς της Tesco στα είδη μπακαλικής, αυξήθηκε κατά 2,3%, φθάνοντας πέρυσι το 29,9%.

«Η Τesco, συνεχίζει να ισχυροποιεί συνεχώς τη θέση της», ανέφερε ο Tim Attenborough, αναλυτής BNP Paribas, στο Λονδίνο, ο οποίος εισηγήθηκε, για τις μετοχές της εταιρείας, «buy», πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας, συμπληρώνοντας: «Ακόμη κι εάν αρχίσουμε να βλέπουμε μείωση των πωλήσεων στη Βρετανία, οι δραστηριότητές της στο εξωτερικό θα βοηθήσουν στην αύξηση των εσόδων της, στα υψηλότερα επίπεδα της κλίμακας των προβλέψεων».

Οι μετοχές της Tesco, σημείωσαν πέρυσι αύξηση 18%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 25 δισ. λίρες Αγγλίας (45 δισ. δολ. ΗΠΑ). Οι μετοχές της Wal-Mart Stores Inc., την ίδια χρονική περίοδο, υποχώρησαν σε ποσοστό 11%.

Σήμερα η Tesco, θα πραγματοποιήσει στο Λονδίνο την ετήσια τακτική γενική της συνέλευση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα