Ομολογιακό 250 εκατ. από την Τιτάν

Πού θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια που θα αντληθούν από το δάνειο
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 10:46
UPD:10:49
Τιτάν

Από την έντυπη έκδοση

Στην έκδοση νέου ομολογιακού δανείου πενταετούς διάρκειας συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ προχωρά η Τιτάν.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση των νέων ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν (α) για την εξαγορά υφιστάμενων ομολογιών με τοκομερίδιο 8,75% και λήξη τον Ιανουάριο 2017 πριν τη λήξη τους, σύμφωνα με συγκεκριμένους όρους που ανακοινώθηκαν χθες, (β) για την αποπληρωμή υφισταμένων ομολογιών κατά τον χρόνο λήξης τους τον Ιανουάριο 2017, οι οποίες δεν θα έχουν αποπληρωθεί πριν τη λήξη τους, και (γ) για την επίτευξη γενικών εταιρικών στόχων της τσιμεντοβιομηχανίας.

Το νέο ομολογιακό εκδίδει για λογαριασμό της Τιτάν η θυγατρική της Τιτάν Global Finance. Οι νέες ομολογίες αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Ιρλανδίας, ενώ διαχειρίστριες για την έκδοση και διάθεση των ομολογιών ορίστηκαν οι τράπεζες HSBC Bank plc, Merrill Lynch International, Societe Generale, Alpha Bank A.E., Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Eurobank Ergasias S.A., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Raiffeisen Bank International AG.

Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου Τιτάν στο τέλος του πρώτου τριμήνου διαμορφώθηκε σε 605 εκατ. και ήταν χαμηλότερος κατά 17 εκατ. σε σύγκριση με το τέλος του 2015. Κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 337,8 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 19% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 86% στα 43,3 εκατ. ευρώ.

Κατά το ίδιο διάστημα τα καθαρά αποτελέσματα μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους επηρεάστηκαν αρνητικά από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις, ειδικά από την υποτίμηση της αιγυπτιακής λίρας έναντι του ευρώ κατά 19%, παρουσιάζοντας ζημίες τριμήνου 18,6 εκατ., έναντι κερδών 6,6 εκατ. το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα