Ο ΟΠΑΠ αναλαμβάνει το «Πάμε Στοίχημα»

Συμφωνία για εισαγωγή αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2005 11:21
UPD:12:15

Ο ΟΠΑΠ θα αναλάβει την οργάνωση, λειτουργία και διεξαγωγή του «Πάμε Στοίχημα» μετά τη λήξη της σύμβασης με την Intralot.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, για το σκοπό αυτό θα ιδρυθεί θυγατρική εταιρεία με αποκλειστικό σκοπό την οργάνωση, λειτουργία και διεξαγωγή παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης και μεταβλητής απόδοσης.

Παράλληλα, υπεγράφη συμφωνία με την Intralot για την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας του παιχνιδιού και η καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, τα κύρια σημεία της συμφωνίας έχουν ως εξής:

1) Αύξηση του ποσοστού στόχου διανομής κερδών στους νικητές του παιχνιδιού από 60% σε 66% συνολικά για την περίοδο 31-1-2005 μέχρι 29-1-2007. Η συμμετοχή στο πέραν του 60% ποσοστό διανεμόμενων κερδών και μέχρι 66%, θα είναι 90% για την ΟΠΑΠ ΑΕ και 10% για την Ανάδοχο, ενώ με την εισαγωγή ελληνικών διοργανώσεων ή γεγονότων ως πρόσθετων γεγονότων στοιχηματισμού, από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2005 - 2006, η συμμετοχή στο πέραν του 60% και μέχρι 66% ποσοστό θα διαμορφωθεί σε 82% για την ΟΠΑΠ ΑΕ και 1 8% για την Ανάδοχο. Σε περίπτωση που το τελικό ποσοστό απόδοσης στους νικητές κατά τη λήξη της διετούς περιόδου που λήγει την 29-1-2007 υπερβεί το 66%, η Ανάδοχος θα υποχρεούται να καταβάλει τη διαφορά στην ΟΠΑΠ Α.Ε.

2) Σταδιακή εισαγωγή αγώνων των ελληνικών πρωταθλημάτων ως γεγονότων στοιχηματισμού στο παιχνίδι ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2005-2006, σε συνδυασμό με αγώνες ξένων πρωταθλημάτων.

3) Παράδοση από την Ανάδοχο προς χρήση στα πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε. αδαπάνως για την ΟΠΑΠ Α.Ε. 2.000 καινούργιων τερματικών μηχανών για την υποστήριξη κυρίως του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και θα ολοκληρωθεί εντός 8 μηνών από τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων των συμφωνημένων τροποποιήσεων και βελτιώσεων του παιχνιδιού.

4) Εισαγωγή πρόσθετου τύπου στοιχηματισμού "in play betting", δηλαδή η δυνατότητα να στοιχηματίζουν οι παίκτες και κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών που μεταδίδονται απευθείας από την τηλεόραση.

5) Εισαγωγή πρόσθετου τύπου στοιχηματισμού "over/under", δηλαδή πρόβλεψη της υπέρβασης ή μη κάποιων αριθμητικών ορίων κατά τη διάρκεια μιας αθλητικής συνάντησης. Ενδεικτικά αναφέρονται: α) Ποδόσφαιρο: άθροισμα τερμάτων, κάρτες, penalties. β) Καλαθοσφαίριση: άθροισμα και διαφορά πόντων. γ) Μηχανοκίνητος αθλητισμός: αριθμός συμμετεχόντων οι οποίοι θα καταταγούν, επιδόσεις και διαφορές αυτών. δ) Στίβος: επιδόσεις, αριθμός συμμετεχόντων των οποίων η επίδοση ικανοποιεί συγκεκριμένα κριτήρια.

6) Εισαγωγή και άλλων αθλητικών διοργανώσεων, όπως αντισφαίρισης, πετοσφαίρισης, υδατοσφαίρισης και χειροσφαίρισης, όπου θα ζητείται η πρόβλεψη του νικητή διοργάνωσης, του νικητή ομίλου ή των συμμετεχόντων στην τελική συνάντηση.

7) Εισαγωγή διοργανώσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού (αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες κλπ) κατ’ επέκταση των ήδη διεξαγομένων στοιχημάτων επί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτου.

8) Εισαγωγή μη αθλητικών γεγονότων της πολιτικής, οικονομικής και καλλιτεχνικής επικαιρότητας, η επιλογή των οποίων θα τυγχάνει έγκρισης της ΟΠΑΠ Α.Ε. Για την εφαρμογή των παραπάνω πρόσθετων μορφών στοιχηματισμού που αφορούν στο παιχνίδι ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, θα απαιτηθεί έκδοση νέων και τροποποίηση υφιστάμενων κανονισμών του παιχνιδιού και η έγκρισή τους με κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, σύμφωνα με το Ν. 2843/2000. Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει της εισαγωγής αγώνων ελληνικών πρωταθλημάτων ως γεγονότων στοιχηματισμού, ενδεχόμενα κωλύματα ή ασυμβίβαστα θα αντιμετωπιστούν στις τροποποιήσεις των κανονισμών για τη λειτουργία του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Γ) Με τις παραπάνω ρυθμίσεις επιδιώκεται η ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας του παιχνιδιού, η καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού και η αντιμετώπιση της πρόσφατης πτωτικής πορείας του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, η οποία συνεχίσθηκε κατά το τρέχον τρίμηνο.

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ εκτιμά ότι τα έσοδα του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα είναι μειωμένα σε ποσοστό μεταξύ 35% και 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Η πτώση αυτή σε ένα βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι ο μήνας Ιούνιος του προηγούμενου έτους ήταν πολύ καλός εξαιτίας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το οποίο κατακτήθηκε από την Ελληνική εθνική ομάδα.

Εκτιμάται ότι η αρνητική πορεία του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ κατά το τρέχον τρίμηνο θα αντισταθμιστεί πλήρως από το παιχνίδι ΚΙΝΟ, το οποίο αναμένεται να έχει ανάπτυξη εσόδων μεταξύ 95% και 100% κατά το τρέχον τρίμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2004 και να έχει ως αποτέλεσμα τα συνολικά έσοδα της ΟΠΑΠ ΑΕ κατά το τρέχον τρίμηνο να κυμανθούν στα ίδια περίπου επίπεδα σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΛΟΤ
  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα