Εγκαίνια του 46ου Κέντρου Υποδοχής Επενδυτών

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2005 13:49

Τη λειτουργία του 46ου Κέντρου Υποδοχής Επενδυτών (ΚΥΕ) εγκαινίασε σήμερα στη Νομαρχία Καβάλας ο ειδικός γραμματέας του ΥΠΑΝ για την Ανταγωνιστικότητα Σπύρος Ευσταθόπουλος.

Το σύνολο των ΚΥΕ της χώρας χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα (ΕΠΑΝ), με προϋπολογισμό 11.124.892 ευρώ. Τα ΚΥΕ λειτουργούν ως υπηρεσίες μίας στάσης (one stop shop) με αντικείμενο να συντρέχουν σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που συμμετέχουν στις διαδικασίες σύστασης και αδειοδότησης μιας νέας επιχείρησης, ώστε να διευκολύνουν τον επενδυτή - επιχειρηματία.

Ήδη, σύμφωνα με το νέο Νόμο 3325/2005 για την αδειοδότηση των μεταποιητικών επιχειρήσεων, τα ΚΥΕ εγκαθίστανται και λειτουργούν στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και αποτελούν βασικό μέρος των Διευθύνσεων Ανάπτυξης, με κύριο μεταξύ άλλων σκοπό, τη στήριξη και διευκόλυνση των επιχειρήσεων στη λήψη της απαιτούμενης άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας και γενικά στην ανάπτυξη των επενδύσεων.

Τα Κέντρα Υποδοχής Επενδυτών αναλαμβάνουν επίσης να ενημερώνουν με αξιόπιστο και έγκυρο τρόπο όλους τους ενδιαφερόμενους επενδυτές της περιοχής για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρονται τόσο μέσω των Προγραμμάτων του Γ’ ΚΠΣ και των Κοινοτικών Πρωτοβουλιών, όσο και για το ισχύον εθνικό πλαίσιο κινήτρων ενισχύσεων (αναπτυξιακός νόμος κλπ).

Τα ΚΥΕ τελούν υπό την εποπτεία και το συντονισμό Επιτροπής με Πρόεδρο το Νομάρχη και μέλη τον Υπεύθυνο Έργου, τους αρμόδιους Διευθυντές Βιομηχανίας, Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Υγιεινής. Τέλος προβλέπεται η υλοποίηση προγράμματος προβολής - επικοινωνίας που θα δημοσιοποιεί ευρέως τη λειτουργία των ΚΥΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα