Fubon Securities: «Νευρικός χρηματιστής έκανε λάθος 223 εκατ. δολ.»

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2005 13:54

ΚΑΤΑ λάθος, χρηματιστής της Fubon Securities Co., το χρηματιστηριακό σκέλος της εταιρείας συμμετοχών Fubon Financial Holding Co., αγόρασε σήμερα 7 δισ. δολ. Ταϊβάν (223 εκατ. δολ.) σε μετοχές.

«Ενας νευρικός χρηματιστής, που δεν είχε γνώσεις του νέου μας συστήματος συναλλαγών, έβαλε κατά λάθος εντολή για να αγοράσει ένα πακέτο μετοχών», ανέφερε ο Victor Kung, εκπρόσωπος της Fubon, σε ανακοίνωσή του προς το Χρηματιστήριο της Ταϊβάν. Η εντολή μπήκε κατά λάθος για λογαριασμό ξένου πελάτη, αναφέρει η ανακοίνωση χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες. Ο χρηματιστής, του οποίου το όνομα δεν έγινε γνωστό, θα απολυθεί, σύμφωνα με τον Kung.

H συναλλαγή, προκάλεσε στον δείκτη Taiex άνοδο 54,47 μονάδων, φθάνοντας στις 6.342,45 μονάδες, γύρω στις 11:41' π.μ., τοπική ώρα και στα υψηλότερα επίπεδα μιας ημέρας. Ο δείκτης έκλεισε 0,6% χαμηλότερα, φθάνοντας στις 6.302,99 μονάδες.

Νωρίτερα, η Central News Agency, ανακοίνωσε, ότι η Merrill Lynch & Co., έβαλε μία εντολή με την Fubon Securities, να αγοράσει 8 δισ. δολ. Ταϊβάν σε μετοχές εταιρειών της Formosa Chemicals & Fibre Corp. και της China Motor Corp.

Οι μετοχές της Formosa Chemicals, της ένατης μεγαλύτερης εταιρείας της νήσου, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, σημείωναν άνοδο 10 σεντς, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 61,20 δολ. Ταϊβάν η μία. Οι μετοχές της China Motor, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, υποχωρούσαν 25 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 33,75 δολ. Ταϊβάν η μία.

Οι μετοχές και των δύο εταιρειών, σημείωσαν την μεγαλύτερη επιτρεπτή άνοδο του 7%, στις 11:39' π.μ., σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News. Σημειώνεται, ότι, υπάρχει μία καθυστέρηση μερικών λεπτών, πριν οι τιμές των μετοχών επιδράσουν στον κύριο δείκτη.

Σε ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου της Ταϊβάν, στο Web site του, αναφέρεται, ότι σύστημα συναλλαγών, λειτούργησε κανονικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα