Gol: Πρόβλεψη αύξησης του μεριδίου αγοράς εις βάρος των Varig και TAM

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005 08:26

ΑΥΞΗΣΗ του μεριδίου αγοράς της στο εσωτερικό, περισσότερο από 30% φέτος, καθώς επέκτεινε τις υπηρεσίες της, για να προσελκύσει πελάτες από τις ανταγωνίστριές της Viacao Aerea Rio-Grandense SA και TAM SA, εκτιμά ότι θα εμφανίσει φέτος, η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Βραζιλίας, Gol Linhas Aereas Inteligentes SA.

Η Gol, η οποία χρεώνει κατά μέσον όρο 25% λιγότερο για τα εισιτήρια έναντι των ανταγωνιστριών της, προβλέπει ότι θα αποσπάσει το 32% της αγοράς, μέχρι το τέλος του έτους, από 26% που κατέχει σήμερα, σύμφωνα με σημερινή συνέντευξή του προέδρου της, Constantino de Oliveira Junior, στο Σάο Πάολο.

«Οι χαμηλοί ναύλοι διεγείρουν την αγορά και αυτό επέτρεψε στην Gol να αναπτυχθεί», είπε ο Oliveira Junior, 36 ετών, του οποίου η οικογένεια ελέγχει την αεροπορική εταιρεία, συμπληρώνοντας: «Είναι πολύ πιθανό να αποσπάσουμε μερίδιο από την Varig και την TAM. Σήμερα η Varig, βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και αυτό, κατά κάποιον τρόπο, μπορεί να επιδράσει στη λειτουργία της και να μας επιτρέψει να της αποσπάσουμε μερίδιο».

Η Varig, με έδρα το Ρίο ντε Τζανέϊρο, αναμένεται να περιορίσει τις υπηρεσίες της, καθώς προσπαθεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της, ύψους 2,8 δισ. δολ. ΗΠΑ, υπό το καθεστώς της πτώχευσης, μέσα στο επόμενο εξάμηνο, ανέφερε ο Ricardo Fernandez, αναλυτής αγορών της ING Bank NV στο Σάο Πάολο. Το γραφείο Τύπου της Varig, δεν απάντησε στις κλήσεις που δέχθηκε για να σχολιάσει το θέμα.

Η Gol, προβλέπει ότι οι καθαρές της πωλήσεις θα αυξηθούν σε ποσοστό της τάξης του 53% φέτος, στα 3 δισ. ρεάλ και τα κέρδη της ανά μετοχή να σημειώσουν κατά μέσον όρο αύξηση 40%, σε σύγκριση με πέρυσι. Τα κέρδη ανά μετοχή της Gol, προβλέπεται να κυμανθούν από 285 ρεάλ και 3,15%.

Οι μετοχές της Gol, υποχωρούσαν 75 σεντάβος, ποσοστό 2,1%, για να κλείσουν στα 34,5 ρεάλ η μία, στο Χρηματιστήριο του Σάο Πάολο. Από τη δημόσια εγγραφή της εταιρείας στις 24 Ιουνίου του 2004, οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο 23%, έναντι ανόδου 22% του δείκτη Bovespa του Χρηματιστηρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα