Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005 09:54
UPD:10:53

Marfin Analysis: «Οι ελληνικές μετοχές έκλεισαν με μικρές απώλειες. Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε ΟΠΑΠ, Cosmote και ΟΤΕ. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε πτώση κατά 0,29%. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα €185εκ (-5%). Η σημερινή συνεδρίαση αναμένουμε να συνεχιστεί στο ίδιο πλαίσιο με το επίπεδο στήριξης των 3.000 μονάδων να παραμένει καθοριστικό. Υπενθυμίζουμε ότι η Alpha Bank θα ανακοινώσει αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνo αύριο, πριν το άνοιγμα της αγοράς».

Fortius Finance: «Η απουσία ουσιαστικών εξελίξεων στο ασφαλιστικό των τραπεζών μεταθέτει όλο το ενδιαφέρον στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank τις επόμενες δύο ημέρες. Κατά συνέπεια, η πορεία της τιμής των μετοχών των δύο τραπεζών αναμένεται να καταστεί σημείο αναφοράς στην κίνηση του ΓΔ για το υπόλοιπό της εβδομάδος, με την πιθανότητα κίνησης του ΓΔ σε υψηλότερες περιοχές να εμφανίζεται αυξημένη σήμερα, λόγω και πιθανής ανακλαστικής αντίδρασης των ξένων δεικτών».

Aspis Bank: «Θεωρούµε πιθανή µια ανοδική αντίδραση σήµερα, καθώς οι τιµές του πετρελαίου υποχώρησαν ελαφρώς από τα χθεσινά υψηλά τους. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται οι τραπεζικές µετοχές».

Sarros Securities: «Μετά από περίπου 2 μήνες ανοδικών αγορών, η αύξηση των τιμών πετρελαίου, επέφερε διορθώσεις και αποκομίσεις κερδών στις διεθνείς αγορές. Βέβαια οι επιχειρηματικές ειδήσεις και τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου εξισορροπούν την αρνητική δυναμική.

»Στην ελληνική αγορά, η είδηση για ανάληψη από τον ΟΠΑΠ του «Πάμε Στοίχημα» και η είσοδος από τον Σεπτέμβρη και του ελληνικού πρωταθλήματος σε συνδυασμό με την συνεργασία με την Intralot, μετρίασε τις ρευστοποιήσεις σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και διατήρησε τον Γενικό Δείκτη τιμών σε επίπεδα άνω των 3000 μονάδων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει σήμερα η εκκίνηση διαπραγμάτευσης της εταιρείας Πειραιώς ΑΕΕΑΠ, των 49.898.400 μετοχών στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο κωδικός της μετοχής είναι ”ΠΕΑ” και με λατινικούς χαρακτήρες ”REI”, ενώ η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας θα είναι 2,12 ευρώ ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα