Julius Baer: O Alex Widmer, ο νέος εκτελεστικός της διευθυντής

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005 09:55

ΝΕΟ εκτελεστικό διευθυντή, όρισε η Julius Baer Holding AG, η μεγαλύτερη εισηγμένη ιδιωτική τράπεζα της Ελβετίας, τον πρώην υπεύθυνο της ιδιωτικής τραπεζικής της Credit Suisse Group, Alex Widmer, στη θέση του Walter Knabenhans, ο οποίος αποχωρεί μετά από πέντε χρόνια.

Ο Alex Widmer, πρώην περιφερειακός εκτελεστικός διευθυντής της Credit Suisse, στα ηνία της μεγαλύτερης εισηγμένης ιδιωτικής ελβετικής τράπεζας, Baer.

Ο Κnabenhans, 54 ετών, θα παραμείνει στη φίρμα ως σύμβουλος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Baer, Juerg Staehelin, σε συνέντευξή του. Ο Widmer, 49 ετών, ήταν προσφάτως από τους συμβούλους της Credit Suisse, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Baer. O Knabenhans, εργάστηκε επίσης στην Credit Suisse, τη δεύτερη σε μέγεθος ελβετική τράπεζα, πριν πάει στην Baer, με έδρα τη Ζυρίχη.

Ο Widmer, θα αναλάβει τη νέα του θέση μετά από ένα χρόνο, που η ιδρυτική οικογένεια Baer, της τράπεζας, συμφώνησε να δώσει τον έλεγχο της εταιρείας για να συγχωνευθεί με κάποια ανταγωνίστριά της, καθώς μειώνεται η αύξηση των περιουσιακών της στοιχείων. Ο Widmer, υπεύθυνος της ιδιωτικής τραπεζικής της Credit Suisse μέχρι το 2004, νωρίτερα ήταν υπεύθυνος για τις εργασίες ιδιωτικής τραπεζικής στην Ασία.

Επίσης η εταιρεία διόρισε τον Thomas Meier, πρώην στέλεχος της Credit Suisse και νυν της Deutsche Bank AG, ως νέο επικεφαλής της ιδιωτικής της τραπεζικής, της οποίας θα αναλάβει τα ηνία το επόμενο έτος, αντικαθιστώντας τον Knabenhans, σε μία θέση που κατείχε προσωρινά. Ο Meier, 42 ετών, πριν πάει στην Deutsche Bank το 2004, εργάστηκε για 12 χρόνια στην Credit Suisse.

Από το 2001, που ο Knabenhans ανέλαβε τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Baer, οι μετοχές της τελευταίας έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 53%, έναντι μείωσης 43% των μετοχών της Credit Suisse. Οι μετοχές της UBS AG, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας, σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση την ίδια χρονική περίοδο.

Τα κέρδη της Baer, υποχώρησαν στα 81,9 εκατ. ελβετικά φράγκα (64,6 εκατ. δολ. ΗΠΑ) μετά την άνοδό τους στα 432,7 εκατ. ελβετικά φράγκα το 2000. Από τότε, υπό τη διοίκηση του Knabenhans, τα κέρδη της Baer, ανέκαμψαν. Χθες, οι μετοχές της υποχώρησαν 90 σεντίμ, φθάνοντας στα 75,40 ελβετικά φράγκα η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφωθεί στα 4,06 δισ. ελβετικά φράγκα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα