Απάντηση της Elephant σε επιστολή του Χ.Α.

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005 10:33

Σε απάντηση της από 23/6/2005 επιστολής του Χ.Α., η εταιρεία Elephant Α.Ε.E. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

«1) Την αίτηση για υπαγωγή της εταιρίας μας στο άρθρο 46 του ν. 1892/1990 υπέβαλαν τα πιστωτικά ιδρύματα ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., ΕFG EUROBANK ERGASIAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε. και ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. με αίτημα τη θέση της εταιρίας υπό το καθεστώς του ως άνω άρθρου. Η συζήτηση της αίτησης προσδιορίστηκε για τις 14-7-2005 και από την έκβασή της, θα εξαρτηθούν οι επιπτώσεις που θα έχει για τη λειτουργία της εταιρίας και ειδικότερα για τη σχέση της με τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές της η υπαγωγή της στο εν λόγω καθεστώς. Σε κάθε περίπτωση, από την υποβολή της αίτησης απαγορεύεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της εταιρίας, έτσι ώστε να καθίσταται δυνατή τυχόν επίτευξη συμφωνίας της εταιρείας με τους πιστωτές της.

2) Παράλληλα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της εταιρίας με τους πιστωτές της για τη μακροπρόθεσμη ρύθμιση των οφειλών της και εφόσον σημειωθεί κάποια σημαντική εξέλιξη η εταιρία θα προβεί σε άμεση ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

3) Η εταιρεία Sharp Electronics, με επιστολή της στις 8 Ιουνίου 2005 κατήγγειλε τη σύμβαση διανομής των προϊόντων της με την εταιρεία μας με ισχύ από 31 Ιουλίου 2005.

4) Εξαιτίας της διαπραγμάτευσης, σε καθημερινή βάση, της εταιρίας με τους πιστωτές της για τους όρους πληρωμής των οφειλών της, η αναφορά στο ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ενδέχεται να μην είναι ακριβής. Κατά προσέγγιση, όμως, και με βάση τα στοιχεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας με ημερομηνία 27/6/2005, οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρίας, κατ'εκτίμηση ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 112 εκατ. Ευρώ εκ των οποίων ληξιπρόθεσμες και απαιτητές έχουν καταστεί απαιτήσεις 33 εκατ. Ευρώ».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα