Sprider: Κερδοφόρο το πρώτο τρίμηνο

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005 12:54

Κέρδη προ φόρων 243 χιλ. ευρώ εμφάνισε ο όμιλος εταιρειών Sprider στο πρώτο τρίμηνο του 2005 έναντι ζημιών 270 χιλ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στις 160 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 180 χιλ. ευρώ το περσινό πρώτο τρίμηνο.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το πρώτο τρίμηνο του 2005 διαμορφώθηκε σε 9,8 εκατ. ευρώ έναντι 10,3 εκατ. ευρώ το περσινό πρώτο τρίμηνο μειωμένος κατά 3,9%. Σύμφωνα με τη διοίκηση, η μείωση του κύκλου εργασιών είναι συγκυριακή και οφείλεται σε δύο λόγους:

Στο αναγκαίο σταδιακό κλείσιμο των υφιστάμενων καταστημάτων της εταιρείας για την απαραίτητη ανακαίνιση, σύμφωνα με το νέο πρόσωπο το οποίο παρουσιάζει ο όμιλος. Επισημαίνεται ότι η ανακαίνιση κάθε καταστήματος απαιτεί την διακοπή της λειτουργίας του επί δίμηνο. Η διοίκηση εκτιμά ότι οι όποιες προσωρινές επιπτώσεις στον κύκλο εργασιών, θα εξισορροπηθούν στο εγγύς μέλλον από την υλοποίηση του προσεκτικά δομημένου στρατηγικού πλάνου του νέου προσώπου της SPRIDER, που θα αποτελεί όχημα υγιούς και κερδοφόρου ανάπτυξης. Η διαδικασία ανακαίνισης έχει ήδη ολοκληρωθεί στα καταστήματα της Αγίας Παρασκευής και της Χαλκίδας, ενώ αναμένεται ότι μέχρι το τέλος του 2005 θα περατωθεί και σε άλλα τέσσερα τουλάχιστον καταστήματα. Επίσης, αρνητική επίδραση άσκησε και η μετάθεση κατά ένα μήνα της εκπτωτικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Τα μικτά κέρδη του ομίλου ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο σε 4,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 8,5% έναντι του περσινού αντίστοιχου τριμήνου.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν σε ευρώ 1,4 εκατ. εμφανίζοντας αύξηση 5,7% σε σχέση με τη περσινή περίοδο.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων για το πρώτο τρίμηνο του 2005 εμφανίστηκαν αυξημένα κατά 878% και ανήλθαν σε ευρώ 635 χιλ. έναντι ευρώ 65 χιλ. το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Σημειώνεται ότι οι αποσβέσεις της προηγούμενης περιόδου ήταν συγκριτικά αυξημένες, λόγω των εξόδων που πραγματοποιήθηκαν κατά την εισαγωγή στο Χ.Α. το 2004, τα οποία και λογιστικοποιήθηκαν άμεσα στο περσινό πρώτο τρίμηνο επηρεάζοντας σημαντικά τις αποσβέσεις του ομίλου.

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω αποτελέσματα έχουν υπολογιστεί με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (I.F.R.S.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα