Πιάνει δουλειά ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ

Παρατάσεις στις χρήσεις συχνοτήτων στην κινητή
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 10:46
UPD:10:50
ΕΕΤΤ

της Τέτης Ηγουμενίδη,

[email protected]

Πολλές και σοβαρές εκκρεμότητες, έχει να αντιμετωπίσει ο νέος πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Δημήτριος Τσαμάκης ο οποίος τυπικά από σήμερα πιάνει δουλειά καθώς ο διορισμός του δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 1 Ιουνίου.

Μια από τις σοβαρότερες είναι η λήξη των αδειών χρήσης φάσματος στα 1.800 των Vodafone και Wind τον Αύγουστο. Υπό νορμάλ συνθήκες, βάσει της νομοθεσίας, για να γίνει η αναγκαία διαγωνιστική διαδικασία από την ΕΕΤΤ χρειάζονται περίπου 5 μήνες. 

Είναι προφανές ότι η παράταση των αδειών χρήσης των συγκεκριμένων συχνοτήτων αποτελεί μονόδρομο και μένει να δούμε τις παραμέτρους που θα τεθούν καθώς και το τίμημα που θα κληθούν να καταβάλλουν οι εταιρείες. Η υπόθεση των 1.800 είναι εξαιρετικά σοβαρή (πολύ περισσότερο από αυτή των 26 GHz) καθώς στο φάσμα αυτό στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό η λειτουργία της υπηρεσίας της κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διαδικασία έγκρισης του διορισμού του κ. Τσαμάκη από την Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής, μίλησε για παράταση των εν λόγω αδειών. Το θέμα αυτό είναι πρώτο στην ατζέντα των συζητήσεων του υπουργού Υποδομών και των ηγεσιών των μεγάλων τηλεπικοινωνιακών ομίλων ΟΤΕ, Vodafone και Wind, οι οποίες αφορούν τις αποφάσεις για την άρση των εκκρεμοτήτων και MOU για την ανάληψη από μέρους των εταιρειών κινητής της υποχρέωσης να δημιουργήσουν θερμοκοιτίδα τεχνολογίας.

Δεδομένων των συνθηκών με ενδιαφέρον αναμένεται πότε ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ θα ολοκληρώσει την ενημέρωσή του για να καταστεί μάχιμος ώστε η Επιτροπή να εισέλθει σε κανονική λειτουργία έπειτα από σχεδόν 1,5 χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα