Διευκολύνσεις ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών από ΕΕΤ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΤΑΕ

Λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει από την απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005 17:47
UPD:18:08

Παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς κατά 15 ημέρες μετά τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων των τραπεζοϋπαλλήλων, εξαιτίας των προβλημάτων από τη συνεχιζόμενη απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων, ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών από τους διοικητές του ΙΚΑ Ι. Βαρθολομαίο, ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών) Κ. Κόντο και τον πρόεδρο του ΤΑΕ (Ταμείο Ασφάλισης Εμπόρων) Ι. Μάρακα.

Παράλληλα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά από τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Χρήστο Γκόρτσο να ληφθούν μέτρα προκειμένου:

- Η μη κάλυψη των επιταγών, για όσο διάστημα διαρκέσει η απεργία, να μη συνεπάγεται ανακοίνωση στον «Τειρεσία», αφού η υπαιτιότητα ανήκει στις τράπεζες και όχι στον εκδότη.

- Τα δάνεια που λήγουν στο χρονικό διάστημα της απεργίας και δεν πληρώνονται, να μην επιβαρύνονται με τόκους υπερημερίας.

- Να υπάρξει μέριμνα για την έντοκη απόδοση προς τις επιχειρήσεις των οφειλομένων ποσών από τις τράπεζες μέσω των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες (δόσεις).

- Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, μετά τη λήξη της απεργίας, να δώσει σαφείς εντολές στις τράπεζες για την άμεση διεκπεραίωση των εκκρεμουσών υποθέσεων.

Έκκληση προς την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών απευθύνει και ο Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων Ελλάδας, καθώς, όπως αναφέρει, η παρατεταμένη απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων έχει προκαλέσει τεράστιες συναλλαγματικές επιβαρύνσεις από το μπλοκάρισμα των φορτωτικών εγγράφων, των εντολών πληρωμών καθώς και των προμηθειών εξωτερικού.

ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα