Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005 17:47

Διευκολύνσεις ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών από ΕΕΤ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΤΑΕ

Παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς κατά 15 ημέρες μετά τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων των τραπεζοϋπαλλήλων, εξαιτίας των προβλημάτων από τη συνεχιζόμενη απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων, ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών από τους διοικητές του ΙΚΑ Ι. Βαρθολομαίο, ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών) Κ. Κόντο και τον πρόεδρο του ΤΑΕ (Ταμείο Ασφάλισης Εμπόρων) Ι. Μάρακα.

Παράλληλα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά από τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Χρήστο Γκόρτσο να ληφθούν μέτρα προκειμένου:

- Η μη κάλυψη των επιταγών, για όσο διάστημα διαρκέσει η απεργία, να μη συνεπάγεται ανακοίνωση στον «Τειρεσία», αφού η υπαιτιότητα ανήκει στις τράπεζες και όχι στον εκδότη.

- Τα δάνεια που λήγουν στο χρονικό διάστημα της απεργίας και δεν πληρώνονται, να μην επιβαρύνονται με τόκους υπερημερίας.

- Να υπάρξει μέριμνα για την έντοκη απόδοση προς τις επιχειρήσεις των οφειλομένων ποσών από τις τράπεζες μέσω των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες (δόσεις).

- Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, μετά τη λήξη της απεργίας, να δώσει σαφείς εντολές στις τράπεζες για την άμεση διεκπεραίωση των εκκρεμουσών υποθέσεων.

Έκκληση προς την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών απευθύνει και ο Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων Ελλάδας, καθώς, όπως αναφέρει, η παρατεταμένη απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων έχει προκαλέσει τεράστιες συναλλαγματικές επιβαρύνσεις από το μπλοκάρισμα των φορτωτικών εγγράφων, των εντολών πληρωμών καθώς και των προμηθειών εξωτερικού.

ΑΠΕ