ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΕΓΕΣ για την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005 20:30

Μονόδρομο για τη χώρα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ τις επιλογές που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την υιοθέτηση της ολικής αποσύνδεσης των επιδοτήσεων από το ύψος της παραγωγής http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/28/1065576.htm .

Η ΠΑΣΕΓΕΣ, ωστόσο, στέκεται στην αποτυχία της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. να συμφωνήσει για τον κοινοτικό προϋπολογισμό και στην αμφισβήτηση της υπόστασης της νέας ΚΑΠ πριν ακόμα εφαρμοστεί, και καλεί την κυβέρνηση να «χτίσει» συμμαχίες και να αντιπαρατεθεί σε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης της ΚΑΠ.

«Εστω και καθυστερημένα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε αυτό, που είναι θέση του ΠΑΣΟΚ, την ολική αποδέσμευση των ενισχύσεων από την παραγωγή.

Εστω και καθυστερημένα, αντελήφθη ποιο είναι εκείνο που διασφαλίζει τις κοινοτικές εισροές και προστατεύει το εισόδημα των αγροτών.

Θυμίζουμε, όμως, στον κ. υπουργό ότι δεν προχώρησε στις αναγκαίες και απαιτούμενες οργανωτικές και διοικητικές αλλαγές, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη και χωρίς επιβάρυνση των παραγωγών μεταρρύθμιση.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι δεν έχει κοινοποιήσει ακόμη, ως όφειλε να είχε πράξει, τα ατομικά δικαιώματα των παραγωγών. Τον καλούμε να τα κοινοποιήσει το ταχύτερο δυνατόν, για να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος αντίδρασης των παραγωγών, μέσω της διαδικασίας των ενστάσεων, σε περίπτωση διαφωνίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τομέα Παραγωγής και Εμπορίου της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα